Els retards amb la Seguretat Social podran pagar-se amb targeta

tcreditoLes Administracions Públiques es digitalitzen dia a dia. Prova d’aquest canvi és la modificació que acaba de conèixer-se pel que fa al pagament de les quotes d’autònom en la Seguretat Social. I és que el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha informat que a partir d’ara si els membres d’aquest col·lectiu tenen algun retard en els seus pagaments podran ingressar-los a través de l’ús de les seves targetes de crèdit o dèbit.

En concret, segons explica el text oficial, el canvi es deu “a la conveniència d’ampliar els supòsits en els quals es puguin utilitzar targetes, tant de dèbit com de crèdit, com a mitjà de pagament dels deutes amb la Seguretat Social en via voluntària no ingressades dins del termini reglamentari”.

La mesura suposa un canvi significatiu, doncs abans d’ella únicament es podia pagar amb targeta aquells deutes reclamats per la via executiva. Així, els autònoms veuen efectuada una activitat que els permetrà realitzar els seus pagaments endarrerits amb molta més comoditat.

En aquest sentit, és important tenir en compte que els retards en els pagaments comporten una penalització. En concret, en el cas que els autònoms s’hagin retardat diversos dies a l’hora de pagar la seva quota, el recàrrec és del 20 per cent addicional a la quantitat que cadascun pagui mensualment. Així mateix, aquells beneficiats de la tarifa plana veuran finalitzar aquest descompte.

Procediment

Per procedir a realitzar el pagament retardat amb targeta, l’autònom haurà d’explicar “amb els requisits exigits en el Reglament general de recaptació de la Seguretat Social”. Aquest nou sistema trigarà un període de temps determinat a ser implantat i en l’esdevenidor, serà la pàgina web de la Seguretat Social la que compti amb una nova pestanya informativa a partir de la qual realitzar els pagaments.
En aquest sentit, els autònoms també han de saber que no serà necessari comptar amb el certificat digital o clau Pin, de manera que solament s’haurà d’indicar el seu nombre de targeta de crèdit i el seu codi de seguretat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.