Els transportistes autònoms que deixen l’activitat rebran ajudes

camion

El Butlletí Oficial de l’Estat publica la convocatòria d’ajudes a transportistes autònoms per carretera que deixen l’activitat. A partir de l’endemà de la publicació, s’obre un termini d’un mes per presentar les sol·licituds, sent el 4 de març la data límit. CTAC-UGT vol ressaltar que a diferència de l’ocorregut en els últims anys, per 2015 s’ha aprovat un augment del pressupost assignat d’un 30%, sent la quantia de les ajudes de 12.746.000 euros.

Per sol·licitar l’ajuda és necessari ser transportista autònom de mercaderies i estar donat d’alta en aquest règim en la Seguretat Social de manera ininterrompuda durant els últims deu anys. Es permetrà una única interrupció no superior a tres mesos. L’edat mínima dels sol·licitants ha de ser igual o superior a 63 anys, encara que podran aquelles persones amb una incapacitat permanent per a la professió independentment de la seva edat.

Per optar a les ajudes és necessari ser titulars ininterrompudament durant els últims deu anys d’un màxim de tres autoritzacions de transport públic. Una d’elles, almenys, ha d’estar vigent al moment de la sol·licitud. Les subvencions són de 30.000 euros per autorització, mentre que per als menors de 65 anys s’afegiran 5.300 euros per semestre complet fins a aconseguir aquesta edat. Les sol·licituds han de dirigir-se al Director General de Transport Terrestre.

CTAC valora positivament aquesta iniciativa que pretén bregar amb la situació del sector que segueix sense evolucionar. Al llarg de l’any passat s’han perdut 3.303 autònoms del transport. Encara que per CTAC, els autònoms segueixen sent el col·lectiu fonamental de les empreses de transport, ja que representen el 66,61% del total, fins i tot durant 2014 ha augmentat el seu pes proporcional en un 0,08%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.