Els treballadors autònoms i autònomes els grans oblidats en matèria de prevenció de riscos en el treball

salut i seguretat treball 2022

En l’últim any han mort a Catalunya 9 persones i al conjunt d’Espanya 67

Les dades de sinistralitat augmenten un 14%

Ahir, que commemoràvem  el dia mundial de la seguretat i salut en el treball, volem insistir en la importància de desenvolupar polítiques de prevenció específiques per al treball autònom. És una assignatura pendent des de les diferents administracions, segueix sense concebre’s la prevenció en el treball autònom com una prioritat.

Hem passat de 4.086 accidents de treball al 2020, a 4609 al 2021. Només l’any passat, els autònoms han sofert 101 accidents greus, en el 74% dels casos les conseqüències han derivat en incapacitats parcials o totals.
L’augment de gairebé un 14% de la sinistralitat en el col·lectiu, és una de les conseqüències de la relaxació que s’ha produït en aquesta matèria. És hora de reprendre aquest assumpte vital, per a sensibilitzar i adequar les condicions dels treballs que desenvolupen els autònoms amb totals garanties de seguretat.
L’externalització de serveis de les empreses i la precarietat que pateixen els autònoms i autònomes que els desenvolupen, està arribant a limitis impossibles.

Una altra de les terribles xacres és la situació psicològica que pateixen milers de treballadors per compte propi. Els greus efectes psicosocials sorgits arran de la crisi de la Covid19 i la situació econòmica que s’ha originat. Les malalties silencioses que colpegen de forma vas constar al nostre col·lectiu, de fet, els danys psicosomàtics s’han disparat en un 60%.

Des de la nostra Organització,  exigim als governs, que es posin en marxa accions de prevenció en tots els àmbits de la salut dels treballadors en general i especialment del nostre col·lectiu, el gran oblidat.

els autònoms , han de desenvolupar la seva activitat en un entorn segur, no podem ser la cendrosa de la prevenció. Ningú ha de patir un accident o perdre la vida en el seu lloc de treball, és inadmissible. Però només podem combatre aquesta xacra a través de la formació i la conscienciació, i en aquesta obstinació de sensibilització bolcarem els nostres esforços.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.