En l’últim trienni s’han perdut 4.135 autònoms joves menors de 35 anys

JOVENES

L’estudi realitzat per CTAC-UPTA sobre les dades d ‘afiliació al RETA, evidència un dels grans problemes pendents del treball per compte propi. L’alarmant descens d’altes entre els joves emprenedors, els autònoms d’edats entre els 16 i 35 anys.

La pitjor part se l’emporten els autònoms amb una edat entre 30 i 35 anys, que en aquest trienni han caigut en 2.574 afiliats, i els menors de 30 anys que van disminuir en 1.561.

És clar que aquestes dades denoten una incipient reculada en l’autoocupació juvenil i és necessari que s’adoptin mesures que reverteixin aquesta dramàtica situació, que d’altra banda, és la causa principal de la caiguda global del número autònoms durant el període esmentat.

Per això, presentarem un pla de foment de l’autoocupació juvenil basada en la formació pràctica en matèria d’emprenedoria en els cicles formatius reglats, que sens dubte, són els grans nínxols de professionals autònoms.

Entenem que és necessari que la part docent dels cicles de formació professional estigui d’acord i sintonia amb les estratègies que es desenvolupin per part de les administracions en matèria d’ocupació autònoma.
Hem de desenvolupar un cicle perfecte entre els potencials nous joves autònoms i la realitat del treball autònom. És necessari que tots els actors treballin en col·laboració des del vessant publica fins a la privada, els nous emprenedors han de preparar-se per a la transformació del mercat, estar més ben qualificats i ser més competitius per a abordar els reptes del futur amb mesures sostenibles i sense crear joves autònoms precaris.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada