FACILITA RGPD, l’eina de l’Agència Espanyola de protecció de Dades

FACILITA RGPD

El Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) s’aplica des del 25 de maig de 2018. Amb la finalitat de facilitar l’adequació al RGPD a les empreses i professionals (responsables o encarregats de tractaments) que tractin dades personals d’escàs risc per als drets i llibertats de les persones, l’Agència Espanyola de Protecció de Dades posa la seva disposició l’eina.
Facilita RGPD és una eina fàcil i gratuïta. Una vegada finalitzada la seva execució, les dades aportades durant el desenvolupament de la mateixa s’eliminen, per la qual cosa l’Agència Espanyola de Protecció de Dades en cap cas pot conèixer la informació que hagi estat aportada.
Ha estat dissenyada com un recurs útil per a qualsevol empresa o professional, ja que amb tan sols tres pantalles de preguntes molt concretes permet a qui la utilitza valorar la seva situació respecte del tractament de dades personals que duu a terme: si s’adapta als requisits exigits per a utilitzar Facilita RGPD o si ha de realitzar una anàlisi de riscos.
Facilita RGPD no podrà utilitzar-se per a tractaments que impliquin un alt risc per als drets i llibertats de les persones, com a dades de salut o tractaments massius de dades, entre altres.

 

L’eina genera diversos documents adaptats a l’empresa concreta, clàusules informatives que ha d’incloure en els seus formularis de recollida de dades personals, clàusules contractuals per a annexar als contractes d’encarregat de tractament, el registre d’activitats de tractament, i un annex amb mesures de seguretat orientatives considerades mínimes.
Facilita RGPD està orientada a empreses que tracten dades personals d’escàs risc, com per exemple, dades personals de clients, proveïdors o recursos humans.

 

S’ha de tenir en compte que Facilita RGPD és una ajuda i, per tant, la documentació resultant haurà d’estar adaptada i actualitzada a la situació dels tractaments que es duguin a terme en la seva entitat. L’obtenció dels documents no implica el compliment automàtic del RGPD.

Enllaç a l’eina:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada