FINS AL 30 DE SETEMBRE: OPCIÓ DE COBERTURA CONTINGÈNCIES PROFESSIONALS I CESSAMENT D’ACTIVITAT PER ALS TREBALLADORS AUTÒNOMS

riesgos_laborales

El proper 30 de setembre finalitza el termini per optar voluntàriament a la cobertura de contingències professionals i cessament d’activitat, en el Règim Especial de Treballadors Autònoms de la Seguretat Social.
Les contingències professionals, es refereixen, a les possibles baixes produïdes per accident de treball o malaltia professional, que en el cas dels autònoms, és una cobertura totalment opcional. Tenir aquesta cobertura, suposa una millora en les prestacions econòmiques en cas d’accident de treball o malaltia professional. La cotització addicional a realitzar, pot anar del 0,90 % al 7,15%, depenent del sector d’activitat de l’autònom.
El cessament d’activitat, o “atur de l’autònom”, cobreix les situacions de necessitat de l’autònom en els casos de tancament de l’activitat econòmica i suposa cotitzar un 2,2% addicional sumat al tipus de cotització mínim establert (hi ha una rebaixa d’aquest tipus mínim de cotització de 0,5%, en el cas d’acollir-se a la cobertura per cessament d’activitat).
Si t’interessa tenir la cobertura total com a treballador autònom (contingències comunes, professionals i cessament d’activitat), recorda, que tens termini fins al 30 de setembre per realitzar la sol·licitud corresponent a la Tesoreria General de la Seguretat Social mitjançant el formulari TA-0521.

 

Per més informació, contacta’ns 93 327 14 98 o ctac@catalunya.ugt.org

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada