Fracàs Estrepitós prestació per cessament de l’activitat: prop del 60% de les sol.licituds son denegades!

cata 2017

La Llei 32/2010 de 5 d’octubre, per a la major protecció social, va establir un nou sistema de prestació per cessament d’activitat per als treballadors autònoms. El 31 d’octubre de 2011, el Reial Decret 1541/2011, va desenvolupar tots els extrems del sistema específic de protecció per cessament d’activitat.  Actualment, la regulació d’aquesta prestació, que forma part de l’acció protectora de la Seguretat Social, es trova integrada dins de la Llei General de Seguretat Social.

Aquesta Llei, pretenia donar major seguretat als treballadors autònoms, que per diversos motius no poguessin continuar amb la seva activitat per compte propi. I ben dit, pretenia, perquè a la pràctica ha sigut un fracàs estrepitós, com així ho demostren les dades finals de 2017:

PROVÍNCIA SOL·LICITADES RESOLTES FAVORABLES
BARCELONA 277 111
GIRONA 44 18
LLEIDA 25 8
TARRAGONA 48 26
TOTAL 394 163

Del total de sol·licituts presentades, només un 41,37% han sigut favorables. Encara que les dades han anat millorant (molt poc) desde que es van poder demanar les primeres prestacions, el percentatge segueix sent baix, respecte a la recaudació de cotització que suposa la prestació.

Vanessa López, Responsable del Departament Laboral comenta : “A la Llei i el Reial Decret, concretament als motius de situació de cessament d’activitat, no contempla per exemple, el cas d’un autònom que treballi mitjançant contractes mercantils amb varis clients, i que aquests contractes finalitzin. Aquesta persona no pot acreditar pérdues, però evidenment està en situació de cessament d’activitat i la Llei, encara que estigui cotitzant per la prestació, no li protegeix.”

Davant d’ aquesta lamentable situació, desde la CTAC, volem demanar la modificació de la Llei, per tal de contemplar diverses situacions que queden fora de l’aplicació de la mateixa, per tal que la protecció per cessament d’activitat sigui accessible, per tots i totes aquelle autònomes que están satisfent la corresponent quota de cotització per poder-hi tenir dret.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada