#JoTreballoGratis Ens sumem a la campanya per discriminació per raó de sexe

nosaltres treballem gratis

La UGT de Catalunya, ha llançat  des del 10 de novembre, la seva campanya “#Jo treballo gratis”, a la que la nostre Organització es suma.

Pretén conscienciar, en primer lloc, a tots els treballadors i treballadores sobre aquesta discriminació per raó de sexe, que té una repercussió severa en els salaris de les dones i que s’accentua encara més després de la jubilació, provocant que un elevat percentatge de dones -que han tingut una ocupació o  autoocupació al llarg de tota la seva vida- tinguin pensions més baixes i passin a estar en risc de pobresa.

 

A Espanya la bretxa salarial és del 14,2%, segons Eurostat, i tripliquem les taxes d’Itàlia, Romania i Luxemburg, de manera que les treballadores espanyoles treballen gratis des del 10 de novembre de 2018 fins a final d’any.

 

Les propostes, entre altres:

 

  • Una llei d’igualtat salarial, perquè és fonamental legislar per eradicar aquesta discriminació per raó de sexe, que implica salaris, prestacions i pensions més baixes.
  • Important abordar la bretxa salarial des del Diàleg Social. Reforçar el vincle dels plans d’Igualtat amb els convenis sectorials perquè són negociació col·lectiva.
  • Avançar en el desenvolupament de la Llei d’Igualtat

Et sumes?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.