CTAC-Autònoms, Reclama que cessin ja els enganys als Autònoms i Autònomes en Matèria Fiscal.

deduccio fiscal

És hora de reparar els enganys als quals milers de treballadors han estat sotmesos en aquests últims anys, la Llei de mesures urgents no ha solucionat els principals assumptes pendents.

Les deduccions per manutenció, que han estat un dels grans assumptes fiscals que s’han venut com un gran benefici per als autònoms són sens dubte el millor exemple.

És per això, que per a la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya – CTAC Autònoms, acabar amb la bretxa fiscal que existeix entre les societats i els autònoms s’hagi convertit en prioritat absoluta.

No només volem arreglar la disbauxa que ha ocorregut amb les deduccions per manutenció, a més volem modificar l’actual situació de les deduccions per despeses de subministrament als domicilis afectes a l’activitat.

La situació de milers de treballadors autònoms que continuen havent d’avançar l’IVA de les factures no cobrades i les limitacions de facturació per continuar els autònoms en el sistema especial de Mòduls, així com les deduccions per utilització de vehicles, seran assumptes que tractarem a fons.

Des de la nostra organització hem realitzat una enquesta sobre la forma de treball i les seves implicacions fiscals, aquesta és una enquesta que exposarà de forma clara i notòria alguns dels temes anteriorment indicats.

Adjuntem la primera part d’aquesta enquesta:
EL 59% DELS AUTÒNOMS REALITZEN LA SEVA ACTIVITAT DES DEL SEU DOMICILI, I UN 50% UTILITZA EL SEU VEHICLE PARTICULAR.

No obstant això, la gran majoria dels autònoms no poden deduir aquestes despeses per les traves que imposa l’Agència Tributària sobre la base de la incertesa de la normativa fiscal.
És el resultat d’una enquesta entre 415 autònoms realitzada per UPTA-Espanya.
Encara que la gran majoria dels autònoms realitzen la seva activitat des del seu domicili i utilitzen el seu propi vehicle per l’activitat, no obstant això, aquestes despeses, imprescindibles per generar els ingressos, no poden en la pràctica ser deduïts.

 

El 58,80 % dels enquestats treballen des del seu domicili.

El  43% tenen habitatge en lloguer, mentre el 15% la té en propietat, només el 9,40% té un local arrendat específic per al treball i el 4% no té un lloc declarat prop
Només els que tenen un local arrendat poden deduir-se aquesta despesa amb facilitat. Els que tenen habitatge en propietat poden tenir més facilitat que els llogats, ja que almenys poden deduir part dels impostos locals.
Els que tenen l’habitatge en lloguer tan sols poden aplicar un percentatge molt petit de despeses. L’última Llei de Reformes Urgents del Treball Autònom va aprovar que només es podria deduir un 30% de les despeses dels metres quadrats directament afectats a l’activitat. Segons els enquestats el nombre mitjà de metres quadrats declarats com a centre de l’activitat és de 17 metres, per la qual cosa només sobre aquest petit espai es poden deduir despeses, sense incloure el propi lloguer.
En un habitatge de cent metres quadrats, el percentatge de despesa deduïble seria així de l’entorn del 5% del total.
Alguna cosa similar ocorre amb els vehicles:

 

El 49% dels autònoms utilitzen vehicle per poder desenvolupar el seu treball, però només el 9,4% té un vehicle específic i exclusiu per a l’activitat. Més del 86% usen el seu particular.
No obstant això, la AEAT no accepta habitualment la deducció del vehicle, excepte en els casos del transport i els vehicles industrials, ni per descomptat les despeses aparellades al mateix, com el combustible o el manteniment.
Tots aquests fets fan que a la pràctica s’incompleixi la Llei de l’IRPF que expressa que seran deduïbles les despeses seguint els criteris equivalents a les despeses deduïbles en l’Impost de Societats. Per a les persones jurídiques es presumeix que totes les seves despeses són professionals, mentre que per a les persones físiques es presumeix que les seves despeses són sempre personals, així es passa la càrrega de la prova al contribuent.

Es per això, que des de la nostra Organització, continuarem lluitant per la justícia fiscal vers els treballadors i treballadores autònomes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.