LA CTAC – UGT DE CATALUNYA CALCULA QUE MÉS DE 100.000 EMPRENEDORS NO TROBEN FINANÇAMENT

eurosMalgrat que s’incrementa el nombre de persones que intenten sortir de l’atur mitjançant l’autoocupació, cada cop són menys els projectes viables que aconsegueixen  veure la llum

 

En els darrers nou mesos el crèdit a Catalunya per al finançament de nou projectes emprenedors ha caigut més d’un 90%, segons les dades recopilades per la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC – UGT de Catalunya). Per tant, podem afirmar que el crèdit per finançar nous projectes al nostre país és pràcticament inexistent.

 

Ja fa mesos que des de la CTAC – UGT de Catalunya venim denunciant la manca d’accés al crèdit, però la situació no només no millora amb el temps, sinó que en els darrers mesos el finançament ha desaparegut. Calculem que més de 100.000 emprenedors no troben finançament actualment.

 

Des de la nostra organització alertem que aquesta situació representa un contrasentit amb les polítiques que s’estan implementant des dels diferents governs per fomentar l’emprenedoria com a mitjà per a la creació d’ocupació. Així, d’una banda s’incrementa el nombre de persones que intenten sortir de l’atur mitjançant l’autoocupació, però cada cop són menys els projectes viables que aconsegueixen veure la llum.

 

En el que va d’any 2013, hem passat d’un saldo viu de préstecs a societats no financeres de 727.251 a 677.431 milions d’euros, el que suposa un descens de 49.820 milions d’euros. Si comparem les dades actuals amb les del començament de la crisi (juliol de 2008), la caiguda ha estat de 262.775 milions d’euros (de 940.206 milions al juliol de 2008 als 677.431 actuals).

 

Des de la CTAC – UGT de Catalunya considerem imprescindible la creació d’un sistema de microcrèdits similar al que ja existeix a d’altres països de la UE, que garanteixi que els projectes viables i generadors d’ocupació es poden posar en marxa. Aquest sistema s’hauria enfocar fonamentalment en l’anàlisi del projecte i no en la situació financera de l’emprenedor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada