La justícia contributiva ha de ser la base del nou sistema de cotització dels autònom@s

cotització solidaria 131020

Des de la CTAC-Autònoms considerem que és fonamental que les cotitzacions es regularitzin. Tots els autònoms haurien de poder triar lliurement entre el mínim i el màxim que s’estableixi en els diferents trams, però la regularització per excés o per defecte ha de fer-se quan tinguem les dades dels rendiments de treball una vegada finalitzat l’any fiscal.

Podem debatre sobre els trams, sobre com l’hauran de fer aquells autònoms que tributin en estimació objectiva (mòduls), o els que ho faran per estimació directa normal o simplificada. En qualsevol cas, la cotització de cadascun dels treballadors per compte propi haurà de tenir un principi fonamental: la justícia contributiva.

Sandra Zapatero- Presidenta CTAC-Autònoms, “en aquests moments tenim un sistema absolutament injust i molt poc solidari, un sistema que ha quedat obsolet i amb un gran forat econòmic que és fonamental reparar si volem un mètode perdurable en el temps”.

El principi de repartiment de l’esforç contributiu és sens dubte l’espina dorsal del sistema; aquell que més guanyi haurà de fer un major esforç d’aportació a les arques públiques. Per contra, es rebaixaria la pressió contributiva per a milers de persones treballadores autònomes que, en aquests moments, estan cotitzant molt per sobre de les seves possibilitats econòmiques.

“És necessari conèixer com més aviat millor la proposta del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, ja que la intenció de reformar el sistema de cotització al RETA és una transformació de gran envergadura. Des de CTAC-Autònoms,  exigim al Ministeri d’Inclusió una reunió urgent amb la finalitat de conèixer de primera mà el plantejament que es proposarà a les organitzacions del treball autònom, que, a més, haurà de ser negociat amb els agents socials”, assegura Zapatero.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada