LA PRESTACIÓ EXTRAORDINÀRIA DEL CESSAMENT DE L’ACTIVITAT, ESTÀ ESSENT L’ÚNIC MECANÍSME DE PROTECCIÓ PER ELS TREBALLADORS AUTÒNOMS I AUTÒNOMES.

escriva ministro

LES MÚTUES D’ACCIDENT DE TREBALL, JA HAN TRAMITAT MÉS DE 151.633 SOL.LICITUDS. MÉS DEL 85% DE SOL.LICITUDS HAN ESTAT RESOLTES DE FORMA FAVORABLE.

Aquestes dades, aportades per el Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, son sens dubte una bona notícia per el conjunt del nostre col.lectiu.

Més de 129.308 autònoms, es beneficiaran des d’avui mateix i percebran una mitja de 670€ i l’exempció del pagament de la quota mensual de 286€, un total de 956€ que alleugerarà la situació d’alguns treballadors autònoms i autònomes catalans.

Des de CTAC-Autònoms, preveiem que a finals del mes d’abril, s’incorporin més de 65.000 treballadors autònoms i autònomes, que encara no han pogut realitzar la sol.licitud, immersos en el procés de justificació per la reducció dels seus ingressos, ja que la normativa actual exigeix com requisit fonamental demostrar la reducció de fins el 75% de la seva facturació, tal i com indica el RDLL 8/2020 de 17/03/20.

Des de la nostra organització seguim exigint que es rebaixi al 50% el límit. Si es modifica aquest requisit, estimem que la totalitat dels autònoms que es troben en una situació de màxima fragilitat econòmica, puguin accedir a la prestació extraordinària del cessament de l’activitat. Si s’aprova en el següent Consell de Ministres, estaríem parlant de que 215.000 autònoms en total, es podrien acollir a la prestació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.