La voracitat de les grans empreses no entén ni de condicions ni de drets! l’Objectiu augmentar els marges de benefici, utilitzant falsos autònoms

La voracitat de les grans empreses no entén ni de condicions ni de drets.

Així de contundent s’ha mostrat la Presidenta de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, Sandra Zapatero.

Aquestes declaracions les ha realitzat com a conseqüència de les diverses reunions que s’estan realitzant per part de l’organització en tot el territori, atenent les múltiples consultes que estan rebent els equips tècnics de CTAC per part de treballadors que presten serveis a empreses, els quals han estat obligats a constituir-se com a Treballadors Autònoms. Aquesta és una pràctica que està sent habitual en les empreses que tenen processos de producció, és a dir, empreses que en les seves pròpies instal·lacions realitzen la totalitat de la seva activitat.

Ens hem trobat situacions que freguen l’esclavitud, jornades de més de 14 hores sense descans, retribucions molt per sota de les establertes en els convenis del sector i el que és més greu, la mala fe a l’hora d’usar un recurs contractual com és l’ús fraudulent de la figura de l’ Autònom Econòmicament Depenent. Són moltes les empreses que al nostre judici i amb l’únic afany d’augmentar els marges de benefici, utilitzen falsos autònoms per realitzar treballs que haurien d’estar desenvolupant com a personal propi.

Des de la CTAC estem desenvolupant una campanya conjunta amb la UGT de Catalunya amb la finalitat de denunciar davant l’administració competent aquestes situacions d’abús i mala pràctica. Calculem que en aquests moments un 30% dels treballadors autònoms dependents (TRADES) haurien de ser en realitat treballadors per compte d’altri, fins aleshores tenim detectats més de 5000 en aquesta primera onada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*