MÉS DE 400.000 TREBALLADORS AUTÒNOMS I AUTÒNOMES A CATALUNYA VEURAN INCREMENTAR LA SEVA QUOTA PROP DE 8 EUROS CADA MES

PGE-2022-montero

El projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022, aprovats la setmana passada pel Consell de Ministres, situa la base de cotització mínima en  960,60 euros i el tipus de cotització d’un 30,60%, la qual cosa suposarà un augment de 93,50 euros anuals de la quota. La quota que es pagarà en base mínima serà de 294 euros.  Aquesta pujada de la cotització s’aplicarà a més de 400.000 autònoms i autònomes a Catalunya, que cotitzen per aquesta base. L’increment en recaptació per a la Seguretat Social a tot l’Estat, serà d’uns 173 milions d’euros.

Des de la CTAC-Autònoms de la UGT de Catalunya  considerem desencertada la decisió del govern central, ja que en aquest 2021 s’ha anunciat reiteradament la posada en marxa del nou sistema de cotització en funció dels ingressos reals.
A més, en aquests PGE s’estableixen criteris fiscals nous per a les societats, deduccions addicionals a les ja existents, malgrat des de la nostra organització denunciem la negativa, una vegada més, de no incloure en aquesta Llei les deduccions per manutenció, que perjudiquen més de 207.000  treballadors autònoms i autònomes a Catalunya, i en general el tractament més dur que els treballadors i les treballadores per compte propi reben en l’àmbit fiscal.

No comprenem ni compartim la negativa reiterada dels Ministeris d’Economia i d’Hisenda a posar fre a una de les majors injustícies fiscals que pateix el col·lectiu de treballadores i  treballadors autònoms. Ens sorprèn que cap partit hagi fet un sol pas per tractar de solucionar aquest greuge, només ERC ha presentat una proposició no de Llei per tractar aquest assumpte.

Aquesta negativa que van vendre com un autèntic assoliment des de l’anterior govern, ha estat una aixecada de camisa al col·lectiu, i els que tenen ara la responsabilitat de governar o de sostenir l’actual govern, tenen un deute moral que exigim que es compleixi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.