PÀNIC ENTRE ELS AUTÒNOM@S PER LES PREVISIONS DE DES PROVEÏMENT PER ALS PROPERS MESOS

inflación

EL 38% DE LA FACTURACIÓ ANUAL DEL COMERÇ DE PROXIMITAT, ES REALITZA ENTRE NOVEMBRE I DESEMBRE

Les males notícies econòmiques estan lluny de desaparèixer per als autònoms dels sectors més atomitzats del nostre país. La crisi sanitària i econòmica produïda per la COVID-19 encara segueix present, a això se li suma la desorbitada pujada de l’energia elèctrica i per si no fos suficient, ara es deslliga el pànic per la situació de des proveïment que es preveu per als pròxims mesos.

L’encariment del 300% dels costos del transport marítim, la falta de components industrials i una sobre dimensió del mercat del consum, estan creant l’escenari perfecte perquè la sortida del 2021 sigui traumàtica per al sector del comerç minorista. Aquest gremi compta amb més de 135.000 actius, i en tres mesos ha perdut gairebé 600 petits establiments.

La pujada en el preu de milers de productes també suposarà un cop dur per als pronòstics de vendes en la recta final de l’any, no sols en el comerç tèxtil, electrònica, higiene o en aquells productes de consum poc freqüent, també el sector de l’alimentació creu que davant aquesta situació es desplomin les vendes i s’alenteixi la recuperació.

És fonamental que, des del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, es desenvolupin accions que fomentin el consum responsable en els petits establiments, ja que són sens dubte, els grans oblidats de la cadena de subministraments de béns de consum.

Les polítiques de digitalització i foment de la competitivitat desenvolupades fins ara per aquest ministeri són encara millorables. Han dipositat gran part dels recursos econòmics disponibles per a aquesta comesa en les cambres de comerç i altres organismes similars, que sens dubte no representen els interessos de les persones treballadores autònomes dels sectors esmentats.

Incansables des de la nostra organització, insistim que ha de ser el propi ministeri qui desenvolupi aquesta campanya de foment del consum en el comerç autònom, el que adopti mesures per a la seva modernització i promogui una major professionalització del sector. Lamentablement les polítiques actuals són una continuació de les desenvolupades per altres governs, i estan molt allunyades de la realitat, oblidant l’objectiu de vetllar pels drets i interessos dels petits establiments que regenten els treballadors autònoms i autònomes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.