Milers d’autònoms no podran fer front al pagament dels crèdits ICO

ICO

El passat mes d’abril, molts treballadors autònoms van tenir la necessitat financera o de re finançament, i van optar per sol·licitar préstecs ICO en el primer paquet de crèdits. El valor d’aquestes ajudes va ser de 20.000 milions d’euros, dels quals, almenys la meitat, estaven destinats a autònoms i pimes. Aquesta primera línia d’ajudes garantia fins al 80% dels préstecs que els autònoms i pimes sol·licitessin als bancs per a fer front als pagaments derivats dels seus negocis durant l’Estat d’Alarma.

El venciment del primer pagament d’aquests crèdits es produirà a finals d’aquest mes de setembre. Amb aquest escenari, milers d’autònoms que encara no han pogut facturar res, bé per impediment legal o per una molt baixa activitat econòmica durant els mesos d’estiu, hauran de fer front al pagament d’aquestes quanties.

Per això, sol·licitem una moratòria en el pagament dels préstecs ICO per a tots aquells autònoms que no han tingut activitat econòmica durant mesos, ja que són milers els treballadors per compte propi que podent desenvolupar la seva activitat, no han aconseguit ni tan sols facturar el mínim exigible per a reprendre de manera habitual les seves activitats econòmiques.

Sandra Zapatero- Presidenta de CTAC-Autònoms:  “és necessari aprovar una moratòria per a assumir els pagaments corresponents a aquests préstecs. Per això, sol·licitem al Govern de l’Estat, aquesta mesura especial per a tots aquells treballadors autònoms que demostrin que es troben en una situació d’activitat ordinària o extraordinària o que la facturació dels seus negocis hagi disminuït com a mínim un 50% ”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada