Prestació de descans per paternitat 2020 dels treballadors autònoms.

Tiny grip

 

La prestació de paternitat dels treballadors autònoms, passa de les 8 setmanes a l’any 2019, a les 12 setmanes al 2020, segons el que s’estableix en el RDLL 6/2019 d’1 de març, de mesures urgents per la garantia de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en l’ocupació i el treball.

Quina quantia em correspon?

La quantia del permís per paternitat serà del 100% de la base reguladora. Per al seu càlcul, n’hi ha prou amb sumar les bases de cotització dels últims 6 mesos i dividir-les entre 180 per a tenir la base reguladora, que serà la quantia de la qual pugui gaudir el treballador autònom.

Per exemple, un treballador que cotitzi per la base mínima, establerta en 2019 en 944,40 €, la seva base reguladora diària serà de 31,48 €, resultat de multiplicar la base de cotització per sis mesos i dividir-ho per 180 dies. La quantia total de la prestació aquestes vuit setmanes serà de 1.762,88 €.

Existeix la possibilitat de gaudir d’aquesta prestació a temps parcial, sent que l’autònom podrà gaudir-la al 50% (50% prestació, 50% treball autònom).
Com haig de sol·licitar-ho?

  • El teu DNI.
  • Certificat del part.
  • El llibre de família o la certificació d’inscripció del fill en el Registre Civil.
  • La declaració de situació d’activitat com a treballador per compte propi.
  • Imprès de sol·licitud de la prestació: www.seg-social.es

Aquesta documentació s’haurà de presentar mitjançant cita prèvia a l’ INSS

 

Des de la CTAC-Autònoms celebrem aquesta ampliació del permís de paternitat, per l’avenç que suposa en temes d’igualtat entre dones i homes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.