Sandra Zapatero, escollida presidenta de la CTAC-Autònoms UGT amb el 97,5% de vots

IV CONGRÉS CTAC 120221Divendres 12 de febrer del present, es va celebrar el IV Congrés de la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya – CTAC-Autònoms UGT, on s’han traçat els objectius per al proper mandat. Sandra Zapatero ha estat escollida presidenta de la comissió executiva CTAC-Autònoms UGT amb el 97,5% dels vots emesos.

Zapatero, que fa uns mesos es va convertir se en la primera secretària del Treball Autònom de la UGT, ha sigut reelegida amb el 97,5%. L’organització sindical vinculada a la UGT ha celebrat el seu vintè aniversari al IV congrés ordinari per escollir l’executiva. Zapatero, que també consellera del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i del Consell Català del Treball Autònom, ha agraït la confiança i ha dit que lluitarà perquè els treballadors per compte propi siguin “un col·lectiu socialment just, igualitari i inclusiu”.

En aquest sentit, ha esbossat alguns dels principals problemes que cal enfrontar, començant per l’extensió de falsos autònoms en sectors d’activitat vulnerable. com els riders; els problemes en formació professional davant d’un mercat cada vegada més digitalitzat i exigent i la càrrega fiscal desigual que castiga els autònoms. “Estem cansats de dir-ho, la càrrega fiscal dels autònoms és més que les de les empreses de l’Ibex i no podem permetre-ho”, ha asseverat abans d’afegir que cal treballar per “un sistema de cotització just, solidari i proporcional”.

A més, el comitè executiu de la CTAC estarà format per Toni Marín a la secretaria de comunicació; Omar Molina, a la jurídica; María José Domínguez a encarregada de teràpies complementàries; Joan Ros, al capdavant de Comerç; Joel González com a encarregat de treballadors autònoms econòmicament dependents (TRADE); i Vanessa López, secretària d’organització.

Un cop escollida la nova direcció, el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha instat els autònoms a participar de la CTAC. Ha agraït la funció del CTAC durant la pandèmia, ja que “ha posat enmig del debat, en moments molt difícils, la reivindicació dels autònoms”, una gestió que opina que s’ha fet “entre molt bé i brutal”.

Ros també ha fet una crida a les administracions perquè evitin que el treball autònom “sigui un element de precarietat” i perquè s’assegurin que la figura del treballador per compte propi només l’utilitzen les persones que “decideixin lliurement muntar la seva activitat econòmica”. “Els autònoms han de tenir un terra social, amb atur, baixa per malaltia i jubilació”, ha dit Ros.

Enllaç Cloenda IV CONGRÉS CTAC-AUTÒNOMS UGT

2 comentaris a “Sandra Zapatero, escollida presidenta de la CTAC-Autònoms UGT amb el 97,5% de vots

  1. Hola! Em dic Jan Jordana i estic treballant en un article pel Diari de Barcelona sobre les acadèmies d’idiomes. Seria possible parlar amb Sandra Zapatero o algú sobre el tema? Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.