UN 20% DELS AUTÒNOMS CATALANS POSEN FI AL SEU NEGOCI ABANS DELS 18 MESOS D’ACTIVITAT

reloj-arena-personas

Les dades demostren la manca de confiança i l’alt percentatge de destrucció del treball autònom 

Després de les dades de l’atur del mes de juny des de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya – CTAC valorem en positiu l’increment de nombre d’autònoms d’aquest darrer semestre. El col·lectiu d’autònoms ha crescut en aquest any 6.648 nous actius.

  Juny 2016 Maig 2016 Juny 2015
Catalunya 548.227 546.522 541.579

Així doncs, el mes de juny del 2016 mostra un increment de 1.705 autònoms més que el mes anterior. Tot i així, les dades d’afiliació constaten la manca de confiança. Com podeu observar a la següent taula, gairebé un 20% dels autònoms de Catalunya abandonen la seva activitat laboral abans dels tres anys comportant un alt percentatge de destrucció.

5 o més anys 54,60%
De 3 a 5 anys 10,10%
De 1 a 3 anys 19,20%
De 6 a11 mesos 7,2%
Menys de 6 mesos 8,8%

Per això, des de la CTAC vaticinem un altre vegada la “BOMBOLLA EMPRENEDORA” i entenem que la tarifa plana que “pot ajudar als nous emprenedors” només comporta una borsa de treball a curt termini. Cal equiparar processos del treball autònom amb els de la resta dels països de la Unió Europea.

  • Per base de cotització:
Base mínima 84,8%
Entre 1,5 i 2 b/min 3,2%
Ente b/min i 1,5 b/min 4,6%
Entre 2 i 3 b/min 6,2%
Més de 3 cops b/min 1,2%

 Des de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya – CTAC UGT de Catalunya demanem establir un mínim exempta de cotització a la Seguretat social per els treballadors i treballadores independents, sempre que els seus rendiments nets no arribin al llindar del salari mínim interprofessional. És a dir, creiem que un sistema viable i sostenible seria un pagament progressiu en funció dels ingressos de l’activitat dels treballadors autònoms.

Per últim, des del nostre sindicat tornem a demanar una millora en les condicions pels majors de 55 anys. Una de les propostes és el relleu generacional, on els treballadors d’entre 45 a 55 anys puguin continuar treballant amb aquells negocis que regenten persones properes a la jubilació. Així doncs, crearíem treball per aquest col·lectiu i així podríem mantenir la continuïtat d’aquests comerços i/o serveis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.