Valoració dades positives de l’ocupació autònoma a Catalunya (febrer de 2018)

evolucio febrer 2018

Sumem positivament a Catalunya 2.484 actius al mes de febrer. Recordem la pèrdua de  2.368 Actius en el primer mes de l’any. Per tant el sistema a Catalunya creix amb 116 actius nets d’un mes a l’altre, resultant un total de 546.806 Treballadors autònoms i autònomes.

Majoritàriament els sectors d’activitat de creixement han estat en professions tècniques, construcció, activitats sanitàries i el comerç, seguit de l’hostaleria.

(veure gràfic annexe de l’evolució gener 2017 a febrer 2018 a Catalunya)

La Precarietat continua però, per al nostre col.lectiu, les bases de cotització del Règim Especial de Treballadors Autònoms continuen essent pioneres en l’absoluta pobresa. El 86% avui cotitzen per la Base Mínima. A menor Aportació, menor prestació.

(veure gràfic annexe de les Bases de Cotització del Col.lectiu)

Les noves mesures anomenades “Tarifes Planes”, no ajuden a la durabilitat, només a l’inici, sense el valor afegit del manteniment del lloc de treball. És necessari incentivar amb polítiques actives reals als herois que cada dia obren “la seva persiana”, per així evitar l’empobriment vertiginós del col.lectiu.

(veure gràfic annexe de la durabilitat del manteniment del lloc de treball del Col.lectiu)

Els models de treball estan canviant, el col.lectiu s’ha d’adaptar a les noves tendències del mercat i a les necessitats que requereix el client. Però tot i així, comencem a percebre un col.lectiu on la dona recobra cada vegada més pes, i es va des-masculinitzant.

Cal destacar que el major nombre d’homes autònomes el trobem a Comarques de Lleida amb un 66,29% del total, i el major nombre de dones autònomes el trobem a la Demarcació de Tarragona amb un 36,00% vers el total de dones a Catalunya.

(veure gràfic annexe de gènere dels treballadors i treballadores autònomes)

En aquest sentit, cal apuntar que un 25,60% del total de Treballadors Autònoms i autònomes a Catalunya prové de persones estrangeres, de persones de la Unió Europea i de Fora de la Unió Europea (veure gràfic annexe), un pes important per el R.E.T.A.

La CTAC, continua canalitzant les diferents  propostes i reivindicacions del col.lectiu i sectorials específiques vers els diferents òrgans de govern i institucions, així com denunciant les males pràctiques i abús intolerable que es duen constantment a terme com la mala pràctica de contractar de forma fraudulenta “falsos autònoms”.

La nova economia, noves activitats, noves formes de treball, haurem d’anar veient que diuen els juristes, però precaritzar a través de la figura l’autònom una relació laboral i per tant deixar amb menys drets a la persona, es intolerable per la nostra organització.

valoració dades febrer 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada