Els treballadors d’ADIF faran aturades a tota la província de Barcelona per denunciar la manca de plantilla i les externalitzacions

adif_empleados

El passat 22 de gener el Comitè d’ADIF a Barcelona va sol·licitar la reunió de la Comissió de Conflictes Laborals, com a pas previ a la convocatòria de vaga, a fi i efecte de donar solucions negociades a aquelles qüestions que pateixen els treballadors i les treballadores de l’empresa a la província de Barcelona.

En la reunió es van concretar les següents reivindicacions:

  1. La manca de personal en la província de Barcelona, causada per la deixadesa d’ADIF -després de les jubilacions que es produeixen de forma habitual, els moviments irregulars, el darrer expedient d’acomiadament col·lectiu, i els diferents processos de mobilitat que s’han dut a terme amb un resultat net final deficitari en personal a Barcelona- han fet la situació insostenible. Les mesures que s’adoptin hauran d’estar a l’alçada de la magnitud del problema.
  2. Externalitzacions o conseqüències produïdes per la manca de plantilla a Barcelona, com són la licitació del manteniment en la línia de L’Hospitalet a Mataró de l’ERTMS per 20 anys, externalització de terminals de mercaderies i de tasques pròpies dels agents de circulació, tancament de dependències, mobilitat funcional i geogràfica forçosa, ampliació de l’àmbit geogràfic de treball, retenció de 17 treballadors amb plaça adjudicada en altres províncies des de fa mes d’any i mitj, etc.
  3. Convocatòries mobilitat i places Barcelona: no s’han realitzat les convocatòries de mobilitat geogràfica i funcional voluntària de l’àmbit nacional per a totes les categories compromeses des del 2011, incomplint els acords recollits en les actes del CGE del 13 i el 19 de juliol de 2011.

En les darreres convocatòries de mobilitat resoltes -Supervisor de Circulació de Regulació i Gestió i Encarregat de Subestacions i Telecomandament- no s’ha ofert cap vacant a Barcelona, mentre marxen de la província 24 treballadors i treballadores que han aconseguit el trasllat o ascens mitjançant aquestes convocatòries.

En les convocatòries que encara romanen obertes, per al personal d’Estructura de Recolzament de desembre de 2015, ni tan sols es publiquen les places que actualment a Barcelona estan cobertes per treballadors amb mobilitat funcional temporal.

Per aquesta raó, el comitè d’ADIF a Barcelona ha decidit convocar mobilitzacions a la província de Barcelona.

Calendari de mobilitzacions ADIF Barcelona
22 de febrer De 6:00h a 8:00h De 14:00h a 22:00h
23 de febrer De 0:00 h a 2:00h
25 de febrer De 0:00 h a 2:00h De 6:00h a 8:00h De 14:00h a 22:00h
4 de març De 0:00 h a 2:00h De 6:00h a 8:00h De 14:00h a 22:00h
11 de març De 0:00 h a 2:00h De 6:00h a 8:00h De 14:00h a 22:00h
18 de març De 0:00 h a 23:00h

 

Comments are closed.