El Sindicat Ferroviari de la UGT de Catalunya convoca cinc jornades de vaga al Grupo RENFE per denunciar la falta de personal a Catalunya

El Sindicat Ferroviari de la UGT de Catalunya convoca cinc jornades de vaga a Catalunya al Grupo RENFE que afectaran els trens d’alta velocitat, llarga distància, inclòs l’AVE, els dies 26 i 31 de juliol, i 1, 3 i 10 d’agost.

Les aturades parcials de dues hores es realitzaran en torn de matí i tarda, de 07.30h a 09.30h i de 20h a 22h.

La vaga està motivada per l’endèmica falta de personal a Catalunya, que a més d’afectar la qualitat del servei de manera habitual pot afectar de manera greu i directa la seguretat dels viatgers. En cas d’accident o qualsevol altre incident, la falta de personal és més greu pels condicionants dels trajectes ferroviaris a Catalunya amb túnels que poden superar els 4.000 metres, trens que arriben als 400 metres de longitud i amb una ocupació de prop de 800 persones quan van en doble composició.

En aquestes circumstàncies, no hi ha prou personal per garantir l’auxili o evacuació dels viatgers, ni l’acompanyament de menors, ni de les persones amb mobilitat reduïda.

Per això, el Sindicat Ferroviari de la UGT de Catalunya reivindica un increment de la plantilla per a poder garantir la seguretat dels usuaris i dels treballadors i treballadores del Grupo RENFE.

Comments are closed.