LA UGT I CCOO DE CATALUNYA CONDEMNEM LES ACTUACIONS JUDICIALS D’AVUI A LES INSTITUCIONS CATALANES

Per la convivència democràtica
Des de la UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya condemnem les actuacions judicials que s’han portat a terme per part de les forces policials al llarg d’aquest matí a les institucions de Catalunya.
La desproporcionalitat és un camí que ens porta a un enfrontament polític i social indesitjat i no a la solució política, que, com hem reafirmat sempre, passa pel dret a decidir de la ciutadania.
Ha de cessar la conculcació de drets civils i mesures d’àmbit penal que s’estan duent a terme a Catalunya i exigim que es deixin de violar drets com el de manifestació, reunió, el dret a la informació i al secret de les comunicacions.
Els sindicats exigim que es garanteixin els drets fonamentals arreu del món i també a casa nostra. Per aquest motiu continuem reclamant, amb més èmfasi que mai, el camí del diàleg i respecte democràtic a totes les persones i institucions, i exigim que cessin d’immediat les detencions i actuacions policials a les institucions catalanes. Els conflictes polítics requereixen solucions polítiques.Fem una crida a la societat catalana a reaccionar de manera unitària, des d’una àmplia base com la que va sustentar el Pacte Nacional pel Referèndum.
La societat catalana, que afortunadament és plural i diversa, ha de mostrar els valors de la convivència democràtica, la capacitat de cohesió social i el seu rebuig a totes les formes d’intolerància i abús.

Entrevista Xavier Casas i el company Juanjo Rodríguez de Nylstar a Fem Girona

 L’empresa tèxtil Nylstar de Blanes engegarà un nou projecte industrial que passa per renovar part de les seves instal·lacions i aprofitar les naus en desús per afavorir també que s’hi instal·lin altres empreses del sector i crear un clúster. En paral·lel, la fàbrica pactarà baixes incentivades per a una vintena d’empleats. En parlem al Girona Ara amb Joan José Rodríguez, president del comitè d’empresa Nylstar, i amb el secretari general de la UGT a les comarques gironines Xavier Casas.

La guia completa de la renda garantida de ciutadania (RGC)

La renda garantida de ciutadania (RGC) és una nova prestació social de dret subjectiu i universal que garanteix un mínim per a les persones i famílies que no disposen de recursos econòmics o que són insuficients per a cobrir les necessitats bàsiques, sempre que compleixin una sèrie de requisits.

Aquesta prestació consta d’una prestació econòmica garantida, incondicional i subjecta als requisits que marca la llei, i d’una prestació complementària d’activació i inserció condicionada al compromís d’un pla d’inclusió social o inserció laboral que pretén superar les condicions que han originat la necessitat de la prestació.

La Comissió Promotora de la RGC ha realitzat una guia per a respondre els interrogants sobre aquest nou dret: qui té dret a cobrar la RGC, els requisits, la durada, què cal fer per sol·licitar-la, quines obligacions tenen les persones beneficiàries, etc.

A més, us informem que a partir d’avui es pot demanar cità prèvia per tramitar la sol·licitud de la RGC trucant al telèfon 900 400 012 o a partir d’un assistent virtual a http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/pobresa_i_inclusio_social/renda_garantida_ciutadania/assistent

Per a més informació us podeu dirigir també Servei d’Informació Social(SIS) de la UGT de Catalunya .

L’Ajuntament de Cassà i l’Institut per al Desenvolupament de la Formació i l’Ocupació de la UGT signen un conveni per promoure la formació i l’ocupació dels cassanencs

L’Ajuntament de Cassà de la Selva i l’Institut per al Desenvolupament de la Formació i l’Ocupació (IDFO) de la UGT van signar el divendres 8 de setembre al matí un conveni de col·laboració per oferir cursos de formació contínua i ocupacional per a persones ocupades i aturades de Cassà i dels municipis veïns amb conveni de promoció econòmica amb Cassà.

  • L’objectiu és col·laborar per oferir formació contínua i ocupacional des de l’àrea de Promoció Econòmica.
  • S’ha adequat una aula de cursos a l’oficina de Promoció Econòmica amb una quinzena d’ordinadors portàtils.

Continue reading

La UGT de Catalunya condemna l’atemptat terrorista a Barcelona i convoca un minut de silenci divendres 18 davant de les seves seus a les 12h

La UGT de Catalunya vol expressar la seva consternació per l’atemptat terrorista comès avui a les Rambles de Barcelona contra ciutadans i turistes. Des del nostre sindicat condemnem fermament el brutal atac i traslladem el nostre condol i solidaritat als familiars i amics de les víctimes mortals i desitgem la ràpida recuperació de les desenes de persones ferides.

Des de la nostra organització rebutgem la massacre perpetrada a Barcelona, ciutat acollidora, oberta i defensora de la pau, de la mateixa manera que rebutgem la violència a qualsevol ciutat del món on s’agredeixen víctimes innocents.

Continue reading