La UGT de Catalunya reafirma el seu compromís d’eradicar la serofòbia i la discriminació de les persones VIH positives a la feina

1 de desembre – Dia Mundial de la lluita contra la sida

La UGT de Catalunya, davant la commemoració demà, 1 de desembre, del Dia Mundial de la lluita contra la sida, volem expressar el nostre compromís com a organització sindical vers aquesta causa i la nostra solidaritat amb les persones afectades. Tanmateix volem denunciar la persistència de la discriminació i l’exclusió sociolaboral associada a aquesta malaltia i reafirmem el nostre compromís per a continuar treballant en aquesta lluita i aconseguir la participació i la responsabilitat de tots en la resposta al VIH des de tots els àmbits.

En aquest sentit, la UGT de Catalunya volem participar de la conscienciació de la societat i és per això que fem difusió del comunicat conjunt que hem subscrit amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya i altres organitzacions públiques i privades de la societat civil, i adquirim un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida. La campanya d’aquest any, sota el lema “Un salt endavant cap a la fi de la sida”, vol posar de manifest que per assolir aquesta fita tan ambiciosa cal el compromís de tothom per a donar una resposta organitzada, consensuada, coherent i eficaç.

Comunicat conjunt Dia Mundial de lluita contra la sida 2017.

Sandra Zapatero, presidenta CTAC-UGT Catalunya intervé a la Jornada Emprèn i Empresa a Palafrugell

Durant la Jornada Emprèn i Empresa d’aquest dimecres celebrada al Museu del Suro, la presidenta de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), Sandra Zapatero, ha donat a conèixer que hi ha 1640 treballadors autònoms.

La Jornada Emprèn i Empresa estava organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP). Una jornada que també ha acollit a la CTAC que ha donat a conèixer l’estadística. Segons els estudis, la majoria d’autònoms treballen en el sector dels serveis. Tal com explicava la presidenta de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, Sandra Zapatero.

 

La UGT i CCOO, mobilitzats a Girona

El Punt – 30 de novembre

Una trentena de sindicalistes es van concentrar davant les seus de la UGT i de CCOO. Xavier Casas, de la UGT, va lamentar “la situació política anòmala” i va destacar la importància de parlar de “propostes laborals” pel 21-D. Bartomeu Compte, de CCOO, va demanar a la classe treballadora “votar en massa”. Mentrestant, una sindicalista comentava en veu alta “encara és a la presó” en referència a Dolors Bassa.

 

Ha sortit publicat el número 45 de la revista “Les Notícies de llengua i treball”

Sumari de la revista (núm. 45):