La Taula per la Democràcia convoca una manifestació dissabte a la tarda a Barcelona ‘En defensa dels drets i les llibertats

La Taula per la Democràcia ha presentat aquest matí la manifestació que convoca el proper dissabte, 21 d’octubre, a Barcelona sota el lema “Llibertat Jordi Sánchez. Llibertat Jordi Cuixart. En defensa dels drets i les llibertats”.

La manifestació sortirà a les 17 hores des de Passeig de Gràcia amb el carrer d’Aragó i baixarà fins a la Gran Via, on es farà la lectura d’un manifest. Les entitats convocants, que esperen que la mobilització sigui massiva, han fet una crida a tota la ciutadania per defensar la democràcia i els drets fonamental que s’estan conculcant, alhora que han mantingut l’aposta pel diàleg i per les protestes pacífiques.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha explicat a la roda de premsa que “els presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural estan empresonats pel que representen, i això és intolerable. Nosaltres estem aquí perquè som una organització amb 129 anys d’història que hem tingut gent empresonada, exiliada i assassinada per les seves idees, i encara avui tenim molts sindicalistes encausats per participar a les vagues generals. Els nostres piquets, igual que ‘els Jordis’, estan perseguits per manifestar-se per defensar drets.”

Ros ha negat que existeixi fractura social al nostre país i ha declarat que “això no va només del ‘procés’, sinó de la involució democràtica que estem vivint. Dissabte, hem de deixar de banda les nostres postures ideològiques, perquè els drets n’estan per sobre i ara mateix no es garanteixen els drets de manifestació i d’expressió”.

Continue reading

LA UGT COMARQUES GIRONINES I EL COMITÈ D’EMPRESA DE TRARGIRSA ACLAREIXEN QUE NO S’HA PRESENTAT CAP ERO NI S’HA INICIAT CAP NEGOCIACIÓ

Degut a la incertesa que està vivint la plantilla, hem sol·licitat a la direcció de l’empresa una reunió urgent per aclarir les declaracions públiques realitzades pel vicealcalde de Girona

El passat dia 14 d’octubre van aparèixer unes declaracions a diferents mitjans de comunicació d’Eduard Berloso, vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l’Ajuntament de Girona sobre la situació de la incineradora de Campdorà i l’empresa Trargisa.

Tant el comitè d’empresa com la Federació d’Indústria, Construcció i Agro (FICA) de la UGT de les Comarques Gironines entenem que les manifestacions de Berloso porten a conclusions errònies, ja que a l’empresa no hi sobra cap lloc de treball. Per això, volem deixar clar el nostre posicionament:

  1. A data 19 d’octubre no s’hi ha presentat cap tipus de mesura de caràcter col·lectiu, ni un expedient de regulació d’ocupació ni cap altra.
  2. Per tant, és impossible que s’hagi iniciat cap tipus de negociació.
  3. Només hi ha hagut reunions informatives de previsió però sense cap proposta concreta.
  4. Tant el comitè d’empresa com UGT-FICA de les Comarques Gironines entenem que no és necessària cap mesura, ja que és possible la reubicació dels treballadors de la incineradora en altres llocs de treball dins de l’organigrama de l’empresa.
  5. Degut a la incertesa que està vivint la plantilla de Trargisa, hem sol·licitat a la direcció de l’empresa una reunió urgent per aclarir el termes de les declaracions realitzades.

El comitè d’empresa i UGT-FICA de les Comarques Gironines manifestem la necessitat d’obrir espais de diàleg per trobar una solució al conflicte beneficiosa per a totes les parts.

 

Comunicat de Somescola.cat en defensa de l’escola catalana pels atacs rebuts des de diferents ministeris, partits i mitjans de comunicació

La coordinadora d’entitats rebutja les paraules de diferents ministres que han atacat el model d’escola catalana

 

Les entitats que formen Somescola manifesten el rebuig als atacs que està rebent aquests darrers dies l’escola catalana i que apunten directament als centres educatius i als seus docents, per boca del ministre d’Afers Exteriors, Alfonso, Dastis i del ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, entre d’altres personalitats.

Continue reading

1 de cada 7 catalans amb feina té ingressos per sota del llindar de la pobresa

17 d’octubre – Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa

La UGT de Catalunya, amb motiu de la commemoració, demà 17 d’octubre, del Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, exigeix als poders públics que actuïn sobre les causes estructurals de les desigualtats i que, amb l’objectiu de fer una Catalunya més justa on es garanteixi una vida digna per a tota la població, prioritzin polítiques predistributives i redistributives que redueixin les desigualtats i eradiquin la pobresa.

Continue reading