La guia completa de la renda garantida de ciutadania (RGC)

La renda garantida de ciutadania (RGC) és una nova prestació social de dret subjectiu i universal que garanteix un mínim per a les persones i famílies que no disposen de recursos econòmics o que són insuficients per a cobrir les necessitats bàsiques, sempre que compleixin una sèrie de requisits.

Aquesta prestació consta d’una prestació econòmica garantida, incondicional i subjecta als requisits que marca la llei, i d’una prestació complementària d’activació i inserció condicionada al compromís d’un pla d’inclusió social o inserció laboral que pretén superar les condicions que han originat la necessitat de la prestació.

La Comissió Promotora de la RGC ha realitzat una guia per a respondre els interrogants sobre aquest nou dret: qui té dret a cobrar la RGC, els requisits, la durada, què cal fer per sol·licitar-la, quines obligacions tenen les persones beneficiàries, etc.

A més, us informem que a partir d’avui es pot demanar cità prèvia per tramitar la sol·licitud de la RGC trucant al telèfon 900 400 012 o a partir d’un assistent virtual a http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/pobresa_i_inclusio_social/renda_garantida_ciutadania/assistent

Per a més informació us podeu dirigir també Servei d’Informació Social(SIS) de la UGT de Catalunya .

L’Ajuntament de Cassà i l’Institut per al Desenvolupament de la Formació i l’Ocupació de la UGT signen un conveni per promoure la formació i l’ocupació dels cassanencs

L’Ajuntament de Cassà de la Selva i l’Institut per al Desenvolupament de la Formació i l’Ocupació (IDFO) de la UGT van signar el divendres 8 de setembre al matí un conveni de col·laboració per oferir cursos de formació contínua i ocupacional per a persones ocupades i aturades de Cassà i dels municipis veïns amb conveni de promoció econòmica amb Cassà.

  • L’objectiu és col·laborar per oferir formació contínua i ocupacional des de l’àrea de Promoció Econòmica.
  • S’ha adequat una aula de cursos a l’oficina de Promoció Econòmica amb una quinzena d’ordinadors portàtils.

Continue reading

La UGT de Catalunya condemna l’atemptat terrorista a Barcelona i convoca un minut de silenci divendres 18 davant de les seves seus a les 12h

La UGT de Catalunya vol expressar la seva consternació per l’atemptat terrorista comès avui a les Rambles de Barcelona contra ciutadans i turistes. Des del nostre sindicat condemnem fermament el brutal atac i traslladem el nostre condol i solidaritat als familiars i amics de les víctimes mortals i desitgem la ràpida recuperació de les desenes de persones ferides.

Des de la nostra organització rebutgem la massacre perpetrada a Barcelona, ciutat acollidora, oberta i defensora de la pau, de la mateixa manera que rebutgem la violència a qualsevol ciutat del món on s’agredeixen víctimes innocents.

Continue reading

CATALUNYA HA PERDUT 8 POSICIONS EN LA QUALITAT DEL MERCAT LABORAL

Laatur UGT de Catalunya ha presentat aquest matí en roda de premsa l’Índex de Qualitat del Treball de Catalunya, un nova eina creada pel nostre sindicat amb la voluntat de fer un seguiment sobre l’avenç o el retrocés en la millora de la qualitat del mercat de treball. D’aquesta manera podem quantificar i qualificar, per primer cop, si realment estem sortint de la crisi i com ho estem fent.

Continue reading

LA UGT ARRIBA A UN ACORD QUE PERMET DESCONVOCAR LA VAGA AL SERVEI DE CARRETONS PORTAEQUIPATGES DE L’AEROPORT DE BARCELONA

El nou conveni col·lectiu d’Adelte, amb vigència de tres anys, suposa un increment salarial total del 8%

La UGT de Catalunya ha arribat a un acord amb la direcció de l’empresa Adelte, encarregada de la gestió del servei de carretons portaequipatges de l’Aeroport de Barcelona, que permet desconvocar les diferents vagues que s’havien iniciat al mes de juliol i que havien de durar fins a desembre com a mesura de pressió contra el bloqueig del conveni col·lectiu.

El nou conveni col·lectiu tindrà vigència de tres anys (2017-2019) i contempla:

  • Increments salarials de l’1% per al 2017, l’1,25% per al 2018 i 2% per al 2019.
  • La incorporació d’un nou plus salarial de l’1% per al 2017, l’1,5% per al 2018 i l’1,5% per al 2019.

En total, en 3 anys la plantilla d’Adelte, formada per 70 treballadors i treballadores, veure incrementat el seu sou en un 8%.

Així mateix, el nou conveni col·lectiu incorpora una nova categoria professional de conductor, amb un plus de 400 euros anuals, i 8 hores anuals per a visites al metge (fins ara inexistents.