La UGT i CCOO de Catalunya convoquen demà concentracions davant de totes les seves seus en defensa dels drets i les llibertats

En el marc de les mobilitzacions en defensa dels drets i les llibertats, la UGT i CCOO de Catalunya convoquen demà dimecres, 22 de novembre, a les 12 hores, noves concentracions de cinc minuts a les portes de les seves seus arreu de Catalunya.

Les concentracions ja es van fer el passat dimecres i es repetiran el proper 29 de novembre.

A Barcelona, la concentració de la UGT serà a la seu de la Rambla del Raval, 29-35.

 

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, participarà en la concentració davant de la seu de la UGT a Girona (c. de Miquel Blay, 1).

 

Camil Ros: ‘El govern del PP ha demostrat que sobren motius per a una vaga general però cal fer una suma social important’

Foto: ACN

Entrevista d’Andrea Zamorano i Maria Fernández Noguera (Agència Catalana de Notícies)

ACN Barcelona .- El secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros, ha assegurat que el govern del Partit Popular “ha demostrat que sobren motius” per fer una vaga general però que abans cal “fer una suma social important”. En una entrevista amb l’ACN, Ros ha insistit en la necessitat de derogar la reforma laboral del PP però ha reconegut que “no és un debat obert”. Per això, ha afirmat que és “urgent” tornar a situar l’agenda social “en el centre dels debats polítics” i “seguir lluitant contra els problemes que encara hi ha al carrer”. En aquest sentit, el secretari general d’UGT ha remarcat que no s’està creant ocupació sinó “precarietat laboral” i també ha lamentat que la sortida de la crisi s’ha traslladat a la “recuperació en els resultats de les empreses” però no s’ha notat en els salaris dels treballadors.

Segons Ros, l’estratègia dels sindicats s’ha d’ampliar amb la sortida de la crisi. “Cal trobar noves estratègies que no són les clàssiques per poder donar resposta a la gent que està en situació de precarietat”, ha explicat el líder d’UGT. “Hem de buscar altres formes d’organització i reivindicació”, ha apuntat Ros, perquè no és el mateix la reivindicació dels treballadors amb feina estable i de grans empreses que la del “precariat”. En aquest sentit, ha posat èmfasi en la problemàtica dels treballadors de les empreses multiservei i dels falsos autònoms. “No tenen cobertura sindical”, ha denunciat, i també ha criticat la “picaresca de les empreses perquè la gent no s’organitzi”.

Continue reading

Entrevista a Xavier Casas a Fem Girona : ” l’atur ha augmentat i també ho ha fet la inflació”.

Els darrers dos mesos les dades econòmiques no ens han donat bones notícies a Catalunya. L’atur ha augmentat, i també ho ha fet la inflació. Si mirem les dades amb més detall, a més, ens adonem que l’atur estructural s’està feminitzant a Girona. En parlem amb en el sectretari general d’UGT a les comarques gironines Xavier Casas.

UGT Comarques Gironines crea una bústia per a denúncies de pràctiques discriminatòries i sexistes

Avui a  la @UGTgi hem  denunciat la bretxa salarial i la feminització de la precarització laboral a comarques Gironines.

Les dones a Girona cobrem 544 euros menys que un home al mes, com a conseqüència les nostres pensions queden reduides en 441 € menys que els els homes al mes. Aquestes dades ens confirmen el rostre femení de l’atur estructural de comnarques gironines: creix la temporalitat en contractació de gènere, i cau l’atur registrat en més del doble en homes que en dones.

Per aquest empobriment de gènere i perquè UGT ha estat sempre un pioner en la lluita contra les discriminacions, hem obert un canal de comunicació on enviar els dubtes legals, denúncies, problemàtiques, tractes discriminatoris de gènere o per raó de sexe,… de manera anòmina i gratuita. Aquest canal és el següent mail:

proudiscriminacio@girona.ugt.org