Ets aquí
Inici > General > Treballadors d’Artigas Alimentària protesten per la liquidació de l’empresa

Treballadors d’Artigas Alimentària protesten per la liquidació de l’empresa

El sindicat recorda que havien acordat mantenir 75 treballadors i lamenta que es prioritzin criteris econòmics

ACN

Els treballadors d’Artigas Alimentària de Cornellà del Terri s’han concentrat aquest divendres al matí davant del Palau de Justícia en contra de la liquidació de l’empresa que ha sentenciat el Jutjat Mercantil de Girona. El sindicat UGT presentarà un recurs en contra de la decisió perquè creu que “no se sosté”, ja que s’ha rebutjat l’oferta d’un comprador de l’empresa.

El primer secretari del sindicat a Girona, Maxi Rica, assegura que l’empresa compradora és “solvent” perquè té altres fàbriques arreu de l’Estat i presentava un projecte amb una facturació de 60 milions d’euros en el primer any de funcionament de la factoria sota la nova gestió. A més, recorda que havien acordat mantenir 75 treballadors en actiu.

Després de mig any de procés concursal, l’empresa de Cornellà del Terri Artigas Alimentària sembla condemnada al tancament. El Jutjat Mercantil número 2 de Girona ha rebutjat l’oferta que hi havia sobre la taula d’un comprador per quedar-se amb la factoria. Es tracta d’una oferta d’Agotzaina, que projectava una renovació de part de la fàbrica i la contractació de 75 dels treballadors que hi havia fins ara. Es tracta de la meitat de la plantilla que tenia Artigas. La resta de treballadors venien d’un procés de reestructuració de la compradora, que compta amb diferents fàbriques i més d’un miler de treballadors arreu de l’Estat.

El primer secretari d’UGT a les comarques gironines, Maxi Rica, afirma que la decisió del jutge “no se sosté” perquè l’oferta compradora era “solvent” i també presentava un conjunt de mesures d’inversió, com ara la renovació de la depuradora amb un cost d’un milió d’euros. Això preveu que la producció de cara al 2024 arribaria als 60 milions d’euros i la major part del negoci vindria per part dels clients que ja té Agotzaina, deixant a banda els que podria captar que fins ara compraven a Artigas.

A més, el primer secretari del sindicat recorda que l’administrador concursal “no va posar objeccions” a la part econòmica que el sindicat havia pactat amb l’empresa compradora. Per això no entenen que ara es rebutgi l’oferta i sospita que podria haver-hi motius “especuladors” al darrera. En aquest sentit, el sindicat insisteix que la llei concursal prioritza “la part social” a l’econòmica en els processos de liquidació, per garantir el manteniment d’una activitat abans que abocar-la al tancament.

Per tots aquests motius, el sindicat ha presentat un recurs a la decisió del magistrat demanant que es repensi la seva decisió. Hi ha cinc dies per presentar aquest recurs i a partir d’aquí, el magistrat haurà de decidir si manté la liquidació o accepta la proposta. “Hi ha una viabilitat assegurada”, insisteix Maxi Rica.

L’empresa Artigas Alimentària era un escorxador que a més feia especejament de la carn. Des que van presentar concurs de creditors, l’empresa està tancada. En tot aquest temps, s’ha fet el manteniment de la infraestructura i el sindicat assegura que s’han produït diversos intents de robatori. En alguns casos els mateixos treballadors han anat fins a la factoria per espantar els lladres. Finalment, l’administrador concursal va acceptar posar una alarma al recinte i això ha dissuadit els lladres de noves incursions.

Ara, Maxi Rica tem que si finalment es liquida l’empresa no hi hagi més activitat. De fet, el procés preveu la liquidació per lots. Des del sindicat asseguren que això farà que el procés s’allargui uns dos anys i que les màquines que hi ha a dins es malvenguin aprofitant la situació de liquidació.

 

Top