UGT Comarques Gironines crea una bústia per a denúncies de pràctiques discriminatòries i sexistes

Avui a  la @UGTgi hem  denunciat la bretxa salarial i la feminització de la precarització laboral a comarques Gironines.

Les dones a Girona cobrem 544 euros menys que un home al mes, com a conseqüència les nostres pensions queden reduides en 441 € menys que els els homes al mes. Aquestes dades ens confirmen el rostre femení de l’atur estructural de comnarques gironines: creix la temporalitat en contractació de gènere, i cau l’atur registrat en més del doble en homes que en dones.

Per aquest empobriment de gènere i perquè UGT ha estat sempre un pioner en la lluita contra les discriminacions, hem obert un canal de comunicació on enviar els dubtes legals, denúncies, problemàtiques, tractes discriminatoris de gènere o per raó de sexe,… de manera anòmina i gratuita. Aquest canal és el següent mail:

proudiscriminacio@girona.ugt.org

 

La UGT de Catalunya convoca demà dimecres concentracions davant de totes les seves seus

A les 12 hores, en el marc de les mobilitzacions en defensa dels drets i les llibertats

En el marc de les mobilitzacions en defensa dels drets i les llibertats, la UGT de Catalunya convoca demà dimecres, 15 de novembre, a les 12 hores, concentracions de cinc minuts a les portes de les seves seus arreu de Catalunya.

Les concentracions es repetiran els propers dimecres 22 i 29 de novembre.

Demà, el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, participarà en la concentració davant de la seu de la UGT a Girona (c. de Miquel Blay, 1).

 

Acte per la LLibertat de la Dolors Bassa

Diari de Girona  7/11/17

«La Dolors és nostra, la volem aquí entre nosaltres i no hi ha cap motiu perquè continuï a presó»

Més de 200 persones assisteixen a l’acte convocat per la UGT per demanar l’alliberament de la consellera cessada i la resta d’empresonats

Acte per reclamar l´alliberament de Dolors Bassa a Girona

«La Dolors és nostra, la volem aquí entre nosaltres i no hi ha cap motiu perquè continuï a presó»

Més de 200 persones han assistit a l’acte convocat per la UGT per demanar l’alliberament de la consellera Dolors Bassa, destituïda en aplicació del 155, i de la resta d’empresonats. Sindicalistes, polítics –sobretot d’ERC– i gironins han omplert la sala d’actes de la Casa de Cultura per posar de relleu “la força tranquil·la i la serenor” de Dolors Bassa, i per criticar “la regressió” en què ha entrat la democràcia a l’Estat.

“La Dolors és nostra i la volem aquí; no hi ha cap motiu perquè continuï empresonada”, ha dit el secretari general de la UGT a Girona, Xavier Casas, que la va rellevar en el càrrec. “No estem davant una demanda de clemència sinó de justícia”, ha afirmat el secretari general del sindicat a l’Estat, Josep Maria Álvarez. . “Hem plorat molt aquests dies, però aquest no és un plor de derrota, sinó de dignitat i esperança”, ha afegit el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros.

Adjuntem enllaç del video que es passar a l’acte:

Homenatge Dolors Bassa