Mobilitzacions del sector de la neteja d’edificis i locals pel bloqueig de la negociació del conveni

Davant la situació de bloqueig de la negociació del Conveni del Sector de Neteja d’Edificis i Locals de Catalunya, la UGT i CCOO convoquem concentracions de treballadors i treballadores demà dimecres, 17 de gener.

Després de dotze mesos de reunions, les patronals segueixen mantenint la seva proposta de congelació salarial, la qual cosa suposaria dos anys seguits sense increments salarials, a més d’insistir a retallar el complement econòmic de l’antiguitat.
No podem consentir una reculada de drets del col•lectiu de la neteja, i per això fem una crida als treballadors i treballadores a assistir a les concentracions, que tindran lloc demà a:

  • Barcelona: Plaça de Sant Jaume, 11 hores.
  • Tarragona: Plaça de la Font, 11 hores.
  • Girona: c. de Miquel Blai, 1, a les 11 hores.
  • Lleida: Plaça de la Paeria, 11 hores.
  • Sant Feliu de Llobregat: Plaça de Vila, 11 hores.
  • Sabadell: Plaça de Sant Roc, 11 hores.
  • Granollers: Plaça de la Porxada, 11 hores.

La UGT i CCOO de Catalunya convoquen mobilitzacions en el sector de la neteja d’edificis i locals pel bloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

Avui se celebraran assemblees de delegats i delegades a Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida, Cornellà, Sabadell, Granollers i Vic

Davant la situació de bloqueig de la negociació del Conveni del Sector de Neteja d’Edificis i Locals de Catalunya, la UGT i CCOO de Catalunya convoquen assemblees de delegats i delegades demà dimecres, 10 de gener, així com concentracions de treballadors i treballadores per al dia 17 de gener.

Després de dotze mesos de reunions, les patronals segueixen mantenint la seva proposta de congelació salarial per a aquest any 2018, la qual cosa suposaria dos anys seguits sense increments salarials, a més d’insistir a retallar el complement econòmic de l’antiguitat.

Els sindicats hem rebutjat rotundament els plantejaments de la patronal i els hem traslladat que l’actitud immobilista que estan mantenint i la dilatació deliberada per la seva banda d’aquesta negociació tindran la convenient resposta sindical.

No podem consentir una reculada de drets del col•lectiu de neteja, i per això fem una crida als treballadors i les treballadores a assistir a les assemblees, que tindran lloc demà a Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida, Cornellà, Sabadell, Granollers i Vic.

Davant d’aquest escenari, i davant la impossibilitat d’avançar cap a un acord, no descartem més mobilitzacions en el futur.

Inspecció de Treball sanciona Schweppes i l’agència d’hostesses Tote Vignau per assetjament discriminatori per raó de sexe i requereix al Real Club de Tenis de Barcelona que garanteixi la prevenció de riscos laborals

La UGT de Catalunya els va denunciar al mes de maig per la manca de prevenció de riscos laborals i per la utilització sexista de les hostesses del Torneig Conde de Godó

La UGT de Catalunya va denunciar al mes de maig de 2017 davant de la Inspecció de Treball la situació laboral sexista i de manca de protecció de la salut de les vuit dones contractades per l’empresa Schweppes com a hostesses al Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Conde de Godó de tennis, que van haver de treballar amb minifaldilla i màniga curta a l’aire lliure amb unes temperatures de menys de 10 graus i sota la pluja. Com una d’elles va denunciar públicament “Jo i les meves companyes gairebé cada nit teníem febre perquè sortíem dels partits ja amb febre. Jo sortia amb migranya i febre dels partits. Cada nit malaltes. Era treballar en unes condicions en què et petaven les dents, contra la teva salut i contra la teva dignitat directament”. A més, segons va relatar, quan es van queixar, les van esbroncar.

Continue reading