Ets aquí
Inici > General > CCOO i la UGT de Girona criden a una “massiva” manifestació contra el 0,25% de les pensions

CCOO i la UGT de Girona criden a una “massiva” manifestació contra el 0,25% de les pensions

Dissabte es farà “la primera de moltes protestes” contra un sistema que aboca “a la misèria”

Acn | Girona 15.03.2018 | 13:39

 

Els convocants, en al roda de premsa ACN

Els sindicats CCOO i UGT de les comarques gironines han fet una crida perquè la manifestació d’aquest dissabte contra “l’estafa” que suposa l’increment del 0,25% de les pensions tingui una resposta “massiva i unitària” per part de la ciutadania. Els sindicats asseguren que aquesta serà “la primera de moltes protestes” contra un sistema que aboca “a l’empobriment i a la misèria”.

La protesta es farà de manera simultània arreu de l’estat espanyol. A Girona, la manifestació sortirà de la plaça Independència a les dotze del migdia i, després de recórrer el centre, acabarà a la plaça del Vi. Els secretaris de CCOO i UGT a la demarcació, Bartomeu Compte i Xavier Casas, han criticat que els canvis legislatius “imposats” pel PP aboquen els pensionistes i jubilats a una “creixent pèrdua de poder adquisitiu” i que a la demarcació ja hi plou sobre mullat, perquè aquí, de mitjana, les pensions ja són un 10% més baixes que a la resta del territori estatal.

Els dos sindicats esperen que la protesta convocada arreu de l’Estat es converteixi en una autèntica demostració de força de la ciutadania. I Girona, asseguren, no en pot quedar al marge. Per això, tant CCOO com la UGT han fet una crida a sortir al carrer aquest 17 de març al migdia per protestar contra l’increment del 0,25% de les pensions. Una manifestació, ja adverteix Casas, que tindrà “un to marcadament reivindicatiu i molt poc festiu”.

Robatori als pensionistes i jubilats

El secretari general de la UGT ha criticat obertament l’Estat i l’ha acusat d’estar “robant” als pensionistes i jubilats. Un col·lectiu que, a la demarcació, suma 156.000 persones (de les quals, 102.000 són jubilats i la resta perceben algun altre tipus de pensió, com ara d’incapacitat o viduïtat).

Per la seva banda, el secretari general de CCOO, Bartomeu Compte, ha insistit que la mobilització del dissabte ha de servir per fer arribar un missatge clar a l’executiu estatal. “Reclamem tirar enrere la reforma unilateral del sistema de pensions que el PP va a dur a terme”, ha subratllat.

Top