Ets aquí
Inici > General > La UGT i CCOO denunciem la manca de voluntat de negociació de la direcció del Consell Comarcal del Baix Empordà

La UGT i CCOO denunciem la manca de voluntat de negociació de la direcció del Consell Comarcal del Baix Empordà

La UGT i CCOO s’aixequen de la mesa general de negociació del Consell Comarcal del Baix Empordà. Acusen l’ens de manca de voluntat negociadora, després de 7 mesos de reunions sense resultat.

La UGT i CCOO van decidir ahir aixecar-se de la Mesa General de Negociació del Consell Comarcal del Baix Empordà per denunciar la manca de voluntat de negociació de la direcció de l’ens.

Durant els 7 mesos que duem de negociacions, el Consell només ha accedit a què  els treballadors i les treballadores puguin recuperar el 100% de les incapacitats temporals. L’alta temporalitat amb què actualment es troba el Consell Comarcal està portant l’ens a una inestabilitat en els contractes de la plantilla, i aquesta inestabilitat repercuteix directament en els serveis que l’ens ofereix als ajuntaments de la comarca. Malgrat que el Consell Comarcal reconeix els baixos sous que paga als professionals que hi treballen, no pren les mesures adients perquè com a mínim recuperin el 5% que van perdre al 2012.

Durant els mesos de negociació s’ha demanat reprendre la valoració de llocs de treball, que va quedar guardada en un calaix al 2007. El Consell va comunicar el Comitè que s’havia d’iniciar tot de cap i de nou i tornar a contractar una empresa per a iniciar la valoració, ja que les coses havien canviat molt en els últims 10 anys. El Consell s’ha compromès a posar partida als pressupostos del 2019, però s’ha negat a iniciar cap tràmit fins que entri el nou govern a partir del juliol del 2019, cosa que ens emplaça a finals del l’any següent per començar a licitar la contractació d’una nova empresa per realitzar la valoració de llocs de treball que, cal recordar, estan obligats a realitzar des de fa anys.

La nul·la voluntat de l’ens per arribar a acords va quedar palesa ja a l’estiu, quan el Comitè va aportar propostes per negociar un horari d’estiu i la resposta del Consell Comarcal va ser convocar-lo a la mesa general de negociació el 22 d’agost.

Després de fer una valoració dels mesos de feina volem recordar al Consell que qui negocia ha de tenir la voluntat de fer-ho, i que per poder dir que es té aquesta voluntat hauria de reeixir algun resultat positiu. I no és el cas.

Des la UGT i CCOO denunciem que la voluntat negociadora del Consell Comarcal del Baix Empordà és ara per ara inexistent. Per aquesta raó, i després de mesos de reunions, ahir el comitè del Consell Comarcal va trencar les negociacions.

Top