Ets aquí
Inici > General > LA PLANTILLA DE FCC PALS FARÀ VAGA INDEFINIDA A PARTIR DEL 15 DE JUNY

LA PLANTILLA DE FCC PALS FARÀ VAGA INDEFINIDA A PARTIR DEL 15 DE JUNY

Es reactiva la vaga prevista per al mes d’abril, que havia estat suspesa davant el compromís incomplert per l’alcalde de Pals de dur al ple les peticions de la plantilla.

El mes d’abril, els treballadors i les treballadores del centre de treball FCC Pals (Baix Empordà) van suspendre la vaga prevista per del 17 al 22 davant del compromís de l’alcalde de la localitat, Sergi Brull, de dur les reivindicacions de la plantilla al ple de l’Ajuntament que va tenir lloc el 8 de maig.

Les reivindicacions principals són:

Increment salarial del 2% el primer any (2018); increment de l’IPC anual la resta d’anys de vigència del conveni.

Blindar els horaris i els llocs de treball.

Plus quilometratge, en el cas que la distància de la nau nova superi els 7 km.

Durada del conveni fins al 31/12/2022.

Des de la UGT entenem que el ple del 8 de maig només va servir de mesures per evitar la convocatòria de vaga durant la Setmana Santa i salvar el procés d’eleccions municipals. No ens ha estranyat aquest comportament per part de l’alcalde de Pals, que tal com es certifica en l’acta del ple, només ha acceptat la pujada salarial del 2% per al 2019 mentre s’informa a la plantilla que vetllaran perquè la nova empresa adjudicatària intenti donar sortida a les peticions dels treballadors.

La representació de la UGT s’ha negat a signar aquest acord i ha activat de nou la convocatòria de vaga, que ara serà indefinida a partir del 15 de juny. Hem intentat posar-nos en contacte amb Sergi Brull, ara alcalde en funcions, per demanar-li explicacions de la seva actuació. En cap moment ha volgut donar-nos resposta, al·legant que aquesta és una problemàtica que haurà d’assumir el nou alcalde de Pals.

Volem recordar a la representació del municipi que la convocatòria de vaga va registrar-se al mes de març i que, per tant, ja tenim els serveis mínims pactats amb el Departament, i la plantilla més convençuda que mai d’iniciar aquesta vaga indefinida.

La plantilla no està disposada a perdre més temps. Hem intentat negociar un nou conveni des que va finalitzar el conveni anterior, el mes de juny de 2018, davant la situació dels possibles recursos de l’adjudicació. El mes de setembre de 2018 es va constituir la mesa i es van iniciar les negociacions del conveni col·lectiu d’empresa al centre de treball. La resposta de l’empresa a les demandes de la UGT va ser que, degut a què s’havia d’iniciar una nova concessió, no pensava procedir a cap negociació de conveni fins que no es conegués el nou adjudicatari.

El 19 de febrer d’enguany, el nostre sindicat va registrar una instància a l’Ajuntament de Pals tot explicant la situació de bloqueig i la impossibilitat del personal de negociar cap millora social i econòmica davant la negativa de l’empresa. Pel que sembla, hi ha una nova adjudicatària, però amb un recurs, de manera que la situació per a la plantilla –una quinzena de treballadors i treballadores- continua sent la de l’inici de les negociacions.

Davant d’aquesta situació conflictiva, amb una clara repercussió negativa per a la plantilla, l’actitud dilatòria de l’empresa i la poca implicació de l’Ajuntament de Pals en la negociació del conveni col·lectiu, la UGT amb el suport de l’assemblea de treballadors i treballadores va decidir convocar sis dies de vaga a l’abril i la possibilitat d’una vaga indefinida a partir del 15 de juny.

Top