Ets aquí
Inici > General > COMMEMORACIÓ DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

COMMEMORACIÓ DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

La UGT de Comarques Gironines, escollim cada any, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, una ubicació emblemàtica i de significat simbòlica que necessita transmutar cap al feminisme.

 

L’any passat vam transformar de color lila el Pont de Ferro, quelcom pretenia significar el pas del trànsit de la vida laboral de les dones i les barreres professionals que hi troba el col·lectiu.

 

Aquest any hem escollit la Catedral de Girona com espai simbòlic a transmutar de la societat gironina, un dels pilars històrics del patriarcat que encara avui, continua mantenint estereotips sexistes que oprimeixen a les dones.

 

Hem denunciat públicament que continuem vivim en una societat sexista en la qual, a ple segle XXI, les dones segueixen sent discriminades en tots els àmbits. Que vivim en una societat pensada des de la mentalitat patriarcal  i neoliberal, de la que una societat avançada com Girona tampoc se n’escapa i on hi ha molta feina per fer.

 

Vivim en pandèmia, si, però la nostra és una pandèmia endèmica de desigualtats i  discriminacions, que la patim el 50% de dones al món: és la pandèmia masclista, i contra aquesta pandèmia l’única vacuna que existeix és la lluita històrica i infinita del feminisme.

Ens hem congregat les feministes ugetistes per dur a terme una   performance d’AQUELARRE FEMINISTA TRANSMUTADOR, que ens alliberarà de les xacres masclistes que ens tenen encadenades i ens oprimeixen i que no són  compatibles amb una societat pensada per a la vida, sinó pel benefici econòmic del capital i els privilegis dels homes.

 

Aquest aquelarre feminista acabarà en un acte simbòlic d’invocació i d’alliberament del fum lila que transportarà l’energia sanadora del feminisme des de la Catedral arreu de la societat gironina per sanar-la del masclisme.

Han intervingut a l’acte Camil Ros Secretari General de la UGT de Catalunya, Eva Gajardo Secretària d’ Igualtat de la UGT de Catalunya, Maxi Rica Secretari General de la UGT de Comarques Gironines, Gemma Martínez Secretària Polítiques Socials i Igualtat de UGT Comarques Gironines, M Jesus Malfeitos Federació Jubilats i pensionistes de UGT Comarques Gironines i Elena Álvarez,  portaveu nacional d’ Avalot Joves de la UGT de Catalunya.

 

 

 

Top