La prestació mitjana per cessament d’activitat ronda els 800 euros, uns 206 milions d’euros mensuals , al que hauríem de sumar més de 224 milions d’euros d’exoneracions de cotització al RETA en conjunt. A nivell Estatal suposa una xifra de més de 2.500 milions d’euros. CTAC-Autònoms considera que, de seguir amb la situació de rebrots, seria la punta per als sectors més sensibles de l’economia.
Les previsions de l’organització no son positives, de continuar per aquesta senda, la taxa de destrucció d’ocupació superaria les 100.000 activitats dels nostres autònoms i autònomes tancades en aquest 2020; ni les prestacions, ni les ajudes serien capaces de sostenir l’actual nombre d’autònoms.
És per això, que des de CTAC-Autònoms exigim a l’administració central i al Govern, que reforcin les previsions que s’havien fet de cara a pal·liar la situació d’asfíxia total a la qual arribaran els autònoms una vegada que conclogui l’estiu. És necessari que es reforci al màxim la coordinació entre totes les administracions i que es dissenyi conjuntament un pla de contingència.
Sandra Zapatero, presidenta de CTAC, “aquest país necessita accions que es complementin entre si i que es realitzi un repartiment de fons europeus just, i sobretot, dirigit a protegir a les economies més febles, ens la que sens dubte, estan milers de treballadors autònoms i autònomes”.
Els rebrots que s’estan produint sembla que complicaran molt el final de la temporada estival de petits establiments hostalers, d’oci, taxistes, els nostres comerços de proximitat, etc., que ja veuen com la facturació en els seus negocis no sols no millora, sinó que a més sembla disminuir en aquesta última setmana de Juliol com passa als Municipis de: Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Badalona, Figueres, Vilafant, els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova del Segrià, Vilanova de la Barca, Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer Penelles, Preixens, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.
La por al contagi es tradueix en què milers de turistes nacionals hagin abandonat la idea de sortir de les seves residències habituals per a gaudir de les seves vacances i decideixin no viatjar el mes d’agost. En opinió d’Eduardo Abad-UPTA España, “no sabem realment com serà el balanç final de la temporada, però les dades que estem recopilant ens fan ser molt negatius. Fem una crida a la conscienciació ciutadana perquè adoptin les mesures que les autoritats sanitàries estan recomanant, és responsabilitat de tots complir cadascuna d’elles. Hem de ser conscients de les conseqüències que comportaria sofrir novament un confinament”