Els treballadors/es autònoms/es no emmalalteixen? Amb la prestació actual per baixa, no s’ho poden permetre!

autonom malalt

8 de cada 10 autònoms assegura treballar malalt.

De mitjana un autònom que cotitzi per la base mínima percep el 60% de la seva base de cotització els primers 20 dies i encara que després pugi al 75%, a partir del dia 22, amb això és “impossible”, denunciem les associacions de treballadors autònoms, viure dignament, ja que han de seguir fent-li front a la cotització.

Perceben 525 euros al mes, menys…

Des de la CTAC-UPTA ha traduït aquests percentatges a xifres, per visualitzar la desproporció de la prestació per baixa del col·lectiu. En termes econòmics sobre una base mínima de cotització de 919,80 euros, aquests treballadors percebrien uns 525 euros al mes, als quals haurien de descomptar-se els 275 euros de cotització, la qual cosa suposa que un autònom ha de viure amb prou feines 250 euros aquest mes.

57.000 autònoms acollits a baixa temporal a Catalunya.

En termes numèrics el passat any es van acollir a la baixa temporal per contingències comunes en el sistema del REPTA 356.000 autònoms a tot Espanya,  amb una durada mitjana de 92,23 dies, la qual cosa va suposar un nombre mitjà mensual de 29.673 beneficiaris.

Per lo que proposem  bonificar el 100% de la quota als autònoms que es veuen obligats a acollir-se a la baixa temporal per contingències o malalties comunes, la qual cosa suposaria una despesa menor de 290 milions d’euros anuals, sempre subjecte a la bonificació a la base mínima de cotització i sense incloure als autònoms que ja gaudeixen d’alguna bonificació o reducció de quota.

 

#autònomsambdrets #autònomsdignes #dretssocials

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.