Mesures per Autònom@s RDLL 11/2020

11covid

Amb motiu de la situació excepcional d’emergència sanitària, les empreses i autònoms han hagut de suspendre la seva activitat o l’han vist reduïda considerablement. Per això, amb l’objectiu d’alleujar la tensió financera que han d’afrontar s’adopten mesures complementàries a les ja adoptades en els Reials decrets llei per a aquest col·lectiu.

MORATORIA I AJORNAMENTS A LA SEGURETAT SOCIALETAT SOCIAL

En concret, s’habilita a la Tresoreria General de la Seguretat Social a la concessió de manera excepcional de moratòries en el pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social atenent excepcionals circumstàncies, en els casos i condicions que es determinin mitjançant Ordre Ministerial. El període de meritació en el cas d’empreses seria el comprès entre abril i juny de 2020, mentre que en el cas dels autònoms seria el comprès entre maig i juliol de 2020. I, en aquest àmbit, es permet que les empreses i autònoms que no tinguin en vigor ajornaments de pagament de deutes amb la Seguretat Social puguin sol·licitar l’ajornament del pagament dels seus deutes amb la Seguretat Social, que hagin d’ingressar entre els mesos d’abril i juny de 2020, amb una rebaixa substancial del tipus d’interès exigit que es fixa en el 0,5%.

Així mateix, per a facilitar a les empreses i als autònoms la realització de les gestions amb la Seguretat Social, es permet a empreses i gestories a utilitzar el Sistema de remissió electrònica de dades (XARXA) per a efectuar per mitjans electrònics les sol·licituds i altres tràmits corresponents als ajornaments en el pagament de deutes, les moratòries en el pagament de cotitzacions i les devolucions d’ingressos indeguts amb la Seguretat Social.

D’altra banda, es recull que aquells autònoms que hagin suspès la seva activitat i passin a percebre la prestació per cessament d’activitat regulada en el Reial decret llei 8/2020 i que no hagin ingressat en termini les cotitzacions socials corresponents als dies efectivament treballats del mes de març, podran abonar-les fora de termini sense recàrrec.

 

MORATÒRIA HIPOTECÀRIA LOCALS

La moratòria del deute hipotecari del Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, inicialment prevista per a l’habitatge habitual de les persones físiques s’estén ara a dos nous col·lectius: el dels autònoms, empresaris i professionals respecte dels immobles afectes a la seva activitat econòmica.

 

Per a poder accedir a aquesta moratòria s’haurà de complir la condició que l‘autònom, sofreixi una pèrdua substancial dels seus ingressos o una caiguda substancial en la seva facturació d’almenys un 40%i cumplir els requisits de vulnerabilitat econòmica.

 

FLEXIBILITZACIÓ EN MATÈRIA DE SUBMINISTRAMENTS PER A AUTÒNOMS I PIMES

Es permet que els autònoms i empreses puguin suspendre temporalment els seus contractes de subministrament o modificar les seves modalitats de contractes sense penalització; així mateix, se’ls possibilita el canvi de peatge d’accés i l’ajust de la potència contractada a l’alça o a la baixa, sense cap cost. Una vegada conclòs l’estat d’alarma, se’ls torna a permetre una nova modificació sense cost ni penalització.
Amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma s’ha produït un significatiu descens de l’activitat econòmica que ha motivat que nombrosos titulars de punts de subministrament de gas natural tinguin contractat un cabal diari significativament superior al que necessiten en les circumstàncies actuals.
Per això, amb la finalitat de reduir al màxim els costos fixos dels titulars de punts de subministrament l’activitat productiva del qual i, per extensió, la seva necessitat de consum de gas natural ha descendit en el context actual, cal disposar d’un mecanisme urgent que els permeti ajustar la capacitat contractada dels punts de subministrament a les seves necessitats reals, canviar el graó del peatge d’accés o, fins i tot suspendre temporalment el contracte de subministrament sense cap cost.

 

pots adreçar-te a nosaltres: ctac@catalunya.ugt.org o bé, 93 32714 98

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada