Ets aquí
Inici > General > LA UGT COMARQUES GIRONINES DENUNCIA QUE EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ PRECARITZA EL SERVEI D’ATENCIÓ DOMICILIÀRIA A TRAVÉS D’EMPRESES MULTISERVEIS

LA UGT COMARQUES GIRONINES DENUNCIA QUE EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ PRECARITZA EL SERVEI D’ATENCIÓ DOMICILIÀRIA A TRAVÉS D’EMPRESES MULTISERVEIS

Ha tret a concurs les suplències del seu propi personal del SAD, amb l’únic objectiu de rebaixar costos
La UGT Comarques Gironines denuncia que el Consell Comarcal del Baix Empordà ha tret a concurs les suplències del seu propi personal del Servei d’Ajuda Domiciliària (SAD), amb l’únic objectiu de rebaixar costos. Des del nostre sindicat trobem indignant que, en lloc de contractar directament els i les professionals per a les suplències amb les mateixes condicions laborals del personal del SAD, es busqui empreses privades –previsiblement multiserveis- per realitzar el servei a un menor cost, el que suposa precaritzar els treballadors i, en conseqüència, el servei públic a l’usuari.

És vergonyós que la pròpia administració utilitzi tota mena d’estratagemes per abaratir preus, a costa dels treballadors d’una empresa privada, ja que pel preu que surten les licitacions, difícilment les empreses poden complir amb els convenis col·lectius de referència. De fet, el Consell Comarcal fins i tot fa constar en el seu plec que les condicions econòmiques podran ser millorades a la baixa pels licitadors.

El Consell Comarcal del Baix Empordà segueix la línia de fomentar que empreses multiserveis realitzin tasques a baix cost i amb salaris per sota de conveni, com també ha fet el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Recordem que en aquest darrer cas, la UGT vam haver d’interposar una denúncia contra l’empresa SUARA, adjudicatària del servei SAD a través del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, perquè no pagaven a les seves treballadores el temps de desplaçament com a jornada laboral, tal com consta en el conveni d’aplicació, i tampoc regulaven la jornada en còmput anual, de manera que totes les jornades eren incorrectes i sempre en contra del treballador.

 

Top