Ets aquí
Inici > General > Els sindicats exigeixen augments salarials en el Dia Mundial del Treball Digne

Els sindicats exigeixen augments salarials en el Dia Mundial del Treball Digne

7 d’octubre – Dia Mundial del Treball Digne

El dia 7 d’octubre la Confederació Sindical internacional commemora per desè any consecutiu el Dia Mundial del Treball Digne amb manifestacions i activitats arreu del món.

Treball digne vol dir una ocupació de qualitat que garanteixi als treballadors i les treballadores una vida digna.Per aconseguir treball digne cal promoure el diàleg social a través de la participació dels sindicats i de les organitzacions empresarials, generar oportunitats d’inversió pública i privada, i estendre la protecció social, garantint condicions de treball segures a tots els homes i dones.

Aquest any el lema és “Aturem la cobdícia corporativa: el món necessita un augment de sou”, ja que des de l’any 2015 un 1% de la població acumula més riquesa que el 99% restant, i només a Catalunya hi ha un 23,6% de treballadors en risc de pobresa i exclusió social.

A casa nostra defensem el treball digne a través de campanyes contra les empreses multiserveis que generen treball precari, reclamant augments salarials a totes les empreses (el 80% de la població mundial considera que el salari mínim del seu país és insuficient), i lluitant per garantir unes pensions dignes (a l’Estat espanyol un 50% dels pensionistes no arriba al salari mínim interprofessional, i un 38% d’aquests viuen sota el llindar de la pobresa).

En aquest enllaç trobareu el manifest conjunt d’enguany.

Top