Ets aquí
Inici > General > Treballadors de Correus amenacen de mobilitzar-se

Treballadors de Correus amenacen de mobilitzar-se

 Els sindicats denuncien la destrucció de 300 llocs de treball els darrers deu anys i una ocupació precària

Foto: N.A.

Representants dels sindicats CCOO, UGT, CSIF i Sindicato Libre, organitzacions que tenen el 85% de la representació dels treballadors de Correus, van anunciar ahir el començament de mobilitzacions a partir del maig si el govern espanyol fa cas omís de les demandes encaminades a garantir la continuïtat de la major empresa del sector postal públic. Segons van explicar ahir Mario Castillo (CCOO), Juan Maria Bajo (UGT), Rosario Ligero (CSIF) i Carlos Ayala (Sindicat Libre), els darrers deu anys a les comarques gironines s’han destruït prop de 300 llocs de treball i s’ha passat dels 1.000 que hi havia als 700 actuals. Les retallades, juntament amb la precarització de les condicions laborals –substitució de contractes fixos per contractes parcials, molts dels quals de quatre hores–, ha perjudicat seriosament el servei postal a domicili i també l’atenció a les oficines, segons van afegir-hi els representants sindicals. Els contractes de quatre hores ja representen el 10% de totes les contractacions. “Les cues per ser atesos són habituals a les oficines de Correus de Lloret de Mar, Blanes, Salt, Girona, Roses, Figueres i Vidreres, entre d’altres”, segons van indicar les fonts esmentades, que van destacar que aquesta situació repercuteix negativament en els clients. “Correus mereix un millor tracte per part de l’administració pública”, van reclamar. “Estem convertint els clients en damnificats d’un servei que és deficient”, van afegir-hi. Els sindicats mantenen que, a diferència d’altres països, a l’Estat espanyol, el lobby de les empreses privades de missatgeria té molt de pes. Si bé no hi ha cap calendari, els sindicats tenen previst de començar amb concentracions, continuar amb aturades parcials i fins preveuen la possibilitat de convocar una vaga.

Top