Ets aquí
Inici > General > Entitats, sindicats i organitzacions de la societat civil catalana impulsen l’Espai Democràcia i Convivència

Entitats, sindicats i organitzacions de la societat civil catalana impulsen l’Espai Democràcia i Convivència

Aquest matí, deu entitats, sindicats i organitzacions de la societat civil catalana hem presentat l’Espai Democràcia i Convivència, que té com a objectiu defensar les institucions catalanes, la convivència, la cohesió social i els drets i llibertats fonamentals.

El grup impulsor de l’Espai Democràcia i Convivència el formem les següents entitats i organitzacions: Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Assemblea Nacional Catalana (ANC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC),  CCOO de Catalunya, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos i UGT de Catalunya.

Les deu entitats impulsores, des de l’arc de transversalitat social que representem, convoquem a una gran manifestació a Barcelona, el dia 15 d’abril, amb l’objectiu de sumar-hi tothom que se senti interpel·lat davant de la situació política que fa temps que està patint la nostra societat i que de cap manera ens podem permetre de normalitzar, ja sigui l’enjudiciament de sindicalistes per exercir el dret de vaga, de presó preventiva no justificada de polítics o la regressió de la llibertat d’expressió en els àmbits de l’art i la cultura. La UGT de Catalunya creiem que el camí és el diàleg i la negociació i no la judicialització del conflicte.  Per això, el 15 d’abril ha de ser una gran mobilització, però alhora l’Espai Democràcia i Convivència es planteja també com a objectiu organitzar debats per promoure la cultura democràtica.

En aquests moments, la pluralitat de la UGT és un element imprescindible per a sumar en la defensa dels drets civils i les llibertats democràtiques. Des de la UGT de Catalunya creiem fermament que a totes les mobilitzacions que es facin a partir d’aquest moment hi ha de jugar un paper vertebrador el binomi democràcia i convivència. Democràcia, perquè s’han de respectar els drets i les llibertats de les persones, i convivència, perquè no podem parlar de democràcia si no es garanteix la cohesió social.

Des de la UGT de Catalunya estem treballant perquè des del respecte a les posicions de cadascú, hagi votat el que hagi votat el 21D, trobem els punts que ens uneixen com a societat catalana i no els que ens separen. En aquests moments difícils, cal la màxima unitat des de la pluralitat, i per això estem treballant per tal que el 15 d’abril es visualitzi aquesta unitat i pluralitat.

Creiem imprescindible la formació urgent d’un govern per poder donar resposta a l’actual crisi institucional i que alhora impulsi polítiques socials per sortir de la crisi econòmica que encara patim la classe treballadora.

 

Top