Ets aquí
Inici > General > La UGT i CCOO de Catalunya presenten als ens locals i als grups polítics territorials una moció per a la ratificació del conveni 189 del treball de la llar de l’OIT i demanen la seva adhesió

La UGT i CCOO de Catalunya presenten als ens locals i als grups polítics territorials una moció per a la ratificació del conveni 189 del treball de la llar de l’OIT i demanen la seva adhesió

Demanen que s’equiparin els drets de les treballadores i els treballadors de la llar i les cures als del Règim General de la Seguretat Social

La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya, en representació del Grup d’acció per a la ratificació del Conveni 189 del treball de la llar de l’OIT,hem enviat cartes als ens locals i als grups polítics territorials per demanar-los el seu suport i l’adhesió a la moció elaborada pel grup d’acció per a la ratificació del Conveni 189 de l’OIT amb l’objectiu d’equiparar els drets de les treballadores i treballadors de la llar i les cures als del Règim General de la Seguretat Social i promoure el reconeixement social del sector.

El servei de la llar i les cures és un dels sectors amb índex més alts de precarietat i treball informal al nostre país. Les condicions salarials i laborals de les treballadores de la llar i les cures són les pitjors: no tenen dret a subsidi d’atur, no tenen possibilitat de jubilació anticipada o ajudes i prestacions per a més de 55 anys, i a tot això se sumen els abusos que es produeixen en el marc d’aquestes relacions laborals.

Aquest és un col·lectiu invisibilitzat que pateix els efectes de la desigualtat d’un sistema que prioritza el capital abans que les cures i que aprofundeix les diferències entre treballadors pel que fa al salari, oportunitats de formació, cotitzacions i prestacions.

En aquest context, som conscients que els municipis estan a la primera línia de defensa dels sectors més dèbils de la nostra societat. I és per això que estem convençuts donareu suport a aquesta iniciativa.

Entitats i sindicats que conformem el Grup d’acció per a la ratificació del conveni 189 de l’OIT: Mujeres Pa’Lante, Las Libélulas, Mujeres Migrantes Diversas, Mbaraté, Dones Diversitat, Associació de Dones Marroquines a Catalunya, Asociación de Salvadoreños en Catalunya, CCOO i UGT de Catalunya.

Top