Ets aquí
Inici > General > Rajoy i Rivera volen aixecar la camisa als pensionistes amb les mesures que han pactat per als PGE 2018

Rajoy i Rivera volen aixecar la camisa als pensionistes amb les mesures que han pactat per als PGE 2018

El Govern de l’Estat vol condicionar la pujada d’algunes pensions a l’aprovació dels pressupostos quan el que ha de fer es revalorar totes les pensions amb l’IPC

Les mobilitzacions dels pensionistes han obligat al PP ha buscar una resposta amb la que pretén enganyar als gairebé 9 milions depensionistes i que només beneficien a una part del col·lectiu sense millorar gaire les seves condicions de vida. D’aquesta manera continuen negant el dret de totes les persones pensionistes a què se les asseguri el poder adquisitiu de les seves pensions.

Mentre no es recuperi la previsió d’inflació com referent per la pujada de totes les pensions, incloent una clàusula de revisió a finalitzar l’any, increments puntuals i parcials com aquests quedaran absorbits amb els increments dels preus dels pròxims anys i les pensions tornaran a ser retallades. És per això que la UGT de Catalunya reclamem la derogació de l’Índex de Revalorització que s’aplica des del 2014 i que pràcticament ha congelat les pensions: des de la seva aplicació les pensions només han pujat un 0,25 % anual, fent que en els darrers quatre anys de mitjana les pensions només hagin augmentat 9 euros mensuals.

Mesures totalment electoralistes que són del tot insuficients i que s’han presentat sense tenir en compte el Pacte de Toledo ni el diàleg amb els interlocutors socials, demostrant que el projecte de l’actual Govern de l’Estat és el de generar incertesa sobre el futur del sistema de la Seguretat Social i impulsar un sistema de cobertures mínimes en el que les persones que puguin dediquin els seus estalvis a pensions privades.

Per tot això, la UGT de Catalunya continuarem reclamant i exigint:

  • La revalorització de totes les pensions segons l’IPC per tal de com a mínim se les asseguri el poder adquisitiu.
  • La derogació l’Índex de Revalorització i el Factor Sostenibilitat que empobreix els actuals i futurs pensionistes.
  • La revisió i proposta de noves fonts de finançament del sistema de la Seguretat Social.
  • L’erradicació del dèficit de la Seguretat Social, eliminat les despeses per bonificacions i subvencions a la contractació i destopant les bases de cotització.
  • Mesures davant la precarització de l’ocupació i la devaluació dels salaris

Per tots aquests motius tornarem a sortir al carrer, i hem convocat una manifestació en defensa del sistema públic de pensions dissabte 14 d’abril a les 12h a la Plaça  Independència de Girona.

Top