Ets aquí
Inici > General > La plantilla del Consell Comarcal del Baix Empordà assistiran aquesta tarda al Ple per denunciar la manca de voluntat negociadora de l’ens

La plantilla del Consell Comarcal del Baix Empordà assistiran aquesta tarda al Ple per denunciar la manca de voluntat negociadora de l’ens

Aquest vespre a les 20 h, a la sala de plens del Consell Comarcal.

Els treballadors i les treballadores del Consell Comarcal del Baix Empordà assistiran aquest vespre al ple de l’ens per denunciar la manca de voluntat negociadora de la direcció de l’ens.

Des que el mes de desembre la UGT i CCOO van decidir aixecar-se de la Mesa General de Negociació després de mesos de reunió sense cap resultat, el president del Consell Comarcal encara no s’ha posat en contacte amb el Comitè.

El Consell només ha accedit a què  els treballadors i les treballadores puguin recuperar el 100% de les incapacitats temporals. L’alta temporalitat amb què actualment es troba el Consell Comarcal està portant l’ens a una inestabilitat en els contractes de la plantilla, i aquesta inestabilitat repercuteix directament en els serveis que l’ens ofereix als ajuntaments de la comarca. Malgrat que el Consell Comarcal reconeix els baixos sous que paga als professionals que hi treballen, no pren les mesures adients perquè com a mínim recuperin el 5% que van perdre al 2012.

Durant els mesos de negociació s’ha demanat reprendre la valoració de llocs de treball, que va quedar guardada en un calaix al 2007. El Consell va comunicar el Comitè que s’havia d’iniciar tot de cap i de nou i tornar a contractar una empresa per a iniciar la valoració, ja que les coses havien canviat molt en els últims 10 anys. El Consell s’ha compromès a posar partida als pressupostos del 2019, però s’ha negat a iniciar cap tràmit fins que entri el nou govern a partir del juliol del 2019, cosa que ens emplaça a finals del l’any següent per començar a licitar la contractació d’una nova empresa per realitzar la valoració de llocs de treball que, cal recordar, estan obligats a realitzar des de fa anys.

Top