Ets aquí
Inici > General > Treballadors de menjadors denuncien retallades d’EUREST

Treballadors de menjadors denuncien retallades d’EUREST

El comitè d’empresa alerta que la multinacional «ha reduït de manera unilateral» les hores de feina de cuiners escolars i les hores de neteja a la província de Girona

Acn/Ddg 26.09.2020 | 00:12

El comitè de treballadors d’Eurest Girona ha denunciat a Inspcció de Treball les «irregularitats massives» que l’empresa «practica diàriament des de l’inici de curs escolar», segons explicaven en un comunicat. Alerten que la multnacional «ha reduït de manera unilateral i sense cap tràmit legal» les hores de cuiners escolars i les hores de neteja «en plena pandèmia». Qualifiquen la situació dels treballadors de «maltractament» i consideren que es tracta d’«un ERO camuflat d’ERTO fals en tota regla». Per això han fet una crida a «tota la comunitat educativa» a «mobilitzar-se» dimarts davant el Departament d’Ensenyament. A més, demanen als consells comarcals -els contractants del servei- que «posin límit a la gestió nefasta» d’Eurest, que creuen que posa en risc «la salut dels infants».

Els sindicats convoquen una vaga,

En paral·lel, CGT Ensenyament i el Sindicat Professors de Secundària van convocar vaga el 9 i el 15 d’octubre. Criden a sumar-s’hi tot el personal de l’ensenyament públic -també les llars d’infants municipals- i amenacen amb convocar-ne més si no es resolen les seves peticions. Acusen el departament d’Educació de «manca de planificació» i d’utilitzar un llenguatge «fals», com ara creació de grups «estables». Demanen, entre altres, reduir ràtios, incrementar plantilles, dotar les escoles de personal sanitari, i substituir el personal vulnerable.

Top