Ets aquí
Inici > General > LA UGT EXIGEIX QUE S’INSPECCIONIN LES PRÀCTIQUES ABUSIVES D’SCOLAREST SOBRE LA PLANTILLA DELS MENJADORS ESCOLARS A LES COMARQUES GIRONINES

LA UGT EXIGEIX QUE S’INSPECCIONIN LES PRÀCTIQUES ABUSIVES D’SCOLAREST SOBRE LA PLANTILLA DELS MENJADORS ESCOLARS A LES COMARQUES GIRONINES

Des del 2012, l’empresa rescindeix contractes i redueix les jornades laborals abans no finalitzi el curs escolar.

Un any més aquesta companyia ha decidit aplicar clàusules abusives per rescindir contractes abans de finalitzar el curs escolar i reduir les jornades laborals a treballadors i treballadores de menjadors escolars de les comarques gironines. Aquesta pràctica es produeix de forma reiterada a persones que treballen 2,5 hores diàries, en una situació de clara precarietat laboral, afectant les seves cotitzacions i les seves prestacions contributives.

La companyia aplica unilateralment aquesta modificació substancial de les condicions de treball, sense aportar cap document que justifiqui aquesta acció, i sense negociar amb el comitè d’empresa, malgrat les denúncies reiterades davant Inspecció de Treball.

Tot i aquesta pràctica, l’import que les famílies han de pagar per cobert als menjadors no disminueix. Això suposa un benefici important per a l’empresa i una sobrecàrrega evident per a la plantilla que roman als col·legis, ja que han de fer la mateixa feina en menys temps.

A més, s’aplica la reducció de la jornada sense tenir en consideració que les ràtios dels usuaris eventuals de menjador s’incrementen considerablement en aquests 15 dies.

Per aquest motiu, des de la UGT exigim als consells comarcals i al Departament d’Educació de la Generalitat que prenguin mesures urgents i inspeccionin els centres de treball davant aquesta pràctica que es produeix any rere any des del 2012, a més de la contractació que duu a terme l’empresa amb contractes d’obra i servei que, en el supòsit dels menjadors escolars, tal com hem denunciat davant la Inspecció de Treball, està en frau de llei.

Top