Ets aquí
Inici > General > L’agència pública DinamiG i la UGT signen un protocol d’actuació en casos d’emergència social per incidències laborals

L’agència pública DinamiG i la UGT signen un protocol d’actuació en casos d’emergència social per incidències laborals

  • Més protecció per als treballadors garrotxins

  •  Preveu accions llampec en el vessant social i també en el de l’ocupabilitat

    Casas, Corominas i Vayreda, després de signar el conveni, que és pioner al país Foto: J.C.

Els treballadors i treballadores de la Garrotxa estan des d’ahir més ben coberts laboralment i socialment, gràcies al conveni subscrit per l’agència DinamiG –amb participació de l’Ajuntament d’Olot i del Consell Comarcal de la Garrotxa– i la UGT, pioner al país quant a l’àmbit comarcal que té.

L’afirmació que estan més ben coberts, que tenen una assegurança més, la va formular el secretari general d’aquest sindicat a les comarques gironines, Xavier Casas, que va detallar que el conveni té un vessant laboral, quant a foment de l’ocupabilitat –formació, borsa de treball, etc.– i un vessant social, amb les mesures de protecció pública previstes per a les persones en situació d’emergència social derivada d’incidències laborals.

 Xavier Casas va explicar que la UGT, que és el sindicat majoritari a la Garrotxa, serà el sensor a les empreses, l’alarma que activarà els serveis socials de forma immediata, si escau.

Ell mateix va remarcar la importància d’avançar-se a les situacions d’emergència social, que els treballadors sentin que l’administració s’avança i els fa costat, i de dissenyar protocols com els previstos en el conveni en èpoques de més bonança econòmica. Xavier Casas va explicar que aquest protocol té l’arrel en els casos de Nylstar de Blanes i la crisi del Puig d’en Roca.

Casas va coincidir amb la crida que va fer l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, a l’empresariat garrotxí per ser capdavanters a l’hora d’oferir unes condicions salarials i laborals de qualitat. Abans, el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, també va insistir en la importància de fer un salt qualitatiu en la contractació laboral.

LA FRASE

Cal acostar l’administració al ciutadà que ho passa malament i això ho preveu el protocol
 Xavier Casas
SECRETARI GENERAL UGT A GIRONA

Un total de sis expedients de regulació

A llarg de l’any passat,es van registrar sis expedients de regulació a la comarca de la Garrotxa, quatre dels quals van ser per causes de producció i dos per causes d’aplicació de mesures econòmiques. Són dades de l’agència DinamiG, segons les quals aquests sis expedients de regulació van afectar un total de 78 treballadors. En l’actualitat i d’acord amb les dades de DinamiG, la taxa de situació d’atur del juny passat se situa en un 8,63% a Olot i en un 7,90% al conjunt de la Garrotxa.

Top