Ets aquí
Inici > General > SUARA, EMPRESA QUE S’ENCARREGAVA DEL SERVEI D’ATENCIÓ DOMICILIÀRIA DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT EMPORDÀ, OBLIGADA A PAGAR 45.000 EUROS A LA PLANTILLA PER INCOMPLIMENT DE CONVENI

SUARA, EMPRESA QUE S’ENCARREGAVA DEL SERVEI D’ATENCIÓ DOMICILIÀRIA DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT EMPORDÀ, OBLIGADA A PAGAR 45.000 EUROS A LA PLANTILLA PER INCOMPLIMENT DE CONVENI

La UGT Comarques Gironines l’havia demandat per no computar com a treball efectiu els desplaçaments dels seus treballadors entre servei i servei.

Els treballadors i les treballadores del servei d’atenció domiciliària del Consell Comarcal de l’Alt Empordà han rebut durant aquest mes de juliol un total de 45.000 euros en concepte d’endarreriments per incompliment de conveni.

La UGT Comarques Gironines havia denunciat en el mes de març l’empresa Suara, que aleshores s’encarregava de la gestió d’aquest servei d’atenció domiciliària, per no computar com a treball efectiu el temps de desplaçament entre servei i servei.

Tal com va argumentar el nostre sindicat, segons el IV Conveni Col•lectiu d’empreses d’atenció domiciliària de Catalunya per als anys 2015 a 2018:

El temps de desplaçament entre el domicili on s’ha prestat l’últim servei abans de la interrupció de la jornada diària -completa o a temps parcial- i el primer domicili en el qual es prestaran serveis després de la interrupció computarà com a temps de treball efectiu com si d’un treballador/a de jornada continuada es tractes”.

Ara, els jutjats ens donen la raó i els treballadors i les treballadores han vist esmenades les quantitats que els devien.

La demanda no hagut de ser ampliada a la nova adjudicatària del servei d’ajuda domiciliària, ja que aquesta sí està compliment amb l’aplicació del conveni.

Top