Ets aquí
Inici > General > Comunicat de Somescola.cat en defensa de l’escola catalana pels atacs rebuts des de diferents ministeris, partits i mitjans de comunicació

Comunicat de Somescola.cat en defensa de l’escola catalana pels atacs rebuts des de diferents ministeris, partits i mitjans de comunicació

La coordinadora d’entitats rebutja les paraules de diferents ministres que han atacat el model d’escola catalana

 

Les entitats que formen Somescola manifesten el rebuig als atacs que està rebent aquests darrers dies l’escola catalana i que apunten directament als centres educatius i als seus docents, per boca del ministre d’Afers Exteriors, Alfonso, Dastis i del ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, entre d’altres personalitats.

 

Somescola reitera el compromís amb l’escola catalana com a eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa, a través del consens que hem construït els darrers 30 anys.

Durant aquest període de temps, els professionals de l’educació han exercit amb vocació i passió la seva tasca docent, oferint als infants i joves les eines necessàries per desenvolupar-se en la vida adulta. Ho han fet transmetent els valors de la democràcia, del respecte, de la diversitat, de diàleg i de la tolerància.

Al llarg de tots aquests anys, els alumnes catalans han assolit els objectius lingüístics del coneixement de les dues llengües oficials del nostre país, el català i el castellà. En aquest segon cas, fins i tot milloren la mitjana estatal per sobre de comunitats monolingües, dades del mateix ministeri d’educació de l’Estat.

Són els mestres i professors els que han de determinar pedagògicament com assolir els objectius lingüístics. Fins a dia d’avui s’ha demostrat la validesa d’aquesta tasca docent.

Malgrat tot, des de l’Estat fa anys que hi ha una ofensiva contra la nostra llengua: s’han eliminat hores lectives de català a través de sentències judicials i s’han substituït les raons pedagògiques més bàsiques i fonamentals.

Ara, el setge s’estreny més i se senten afirmacions falses, infundades i amb la voluntat clara d’enganyar i manipular l’opinió pública.

Somescola demana la rectificació dels ministres Dastis i Méndez de Vigo, i la disculpa pública d’aquells dirigents polítics i mitjans de comunicació que han mentit deliberadament.

Davant la voluntat clara de desprestigiar l’escola i justificar una futura intervenció de l’Estat, Somescola es posa al costat de les institucions catalanes en la presa de decisions que garanteixin preservar el model històric d’escola catalana.

Somescola sempre serà al costat dels docents que vetllen, amb estima i passió pel desenvolupament integral dels nostres infants i joves. Somescola expressa públicament l’agraïment per la seva dedicació, i els encoratja a seguir realitzant la seva tasca amb la mateixa determinació de sempre. No esteu sols.

Top