Ets aquí
Inici > General > La UGT de Catalunya rebutja l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

La UGT de Catalunya rebutja l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

La UGT de Catalunya rebutja l’empresonament del president de l’ANC, Jordi Sánchez, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, una decisió injusta i desproporcionada.

 

Des del nostre sindicat considerem injustificada l’acusació de sedició per part de la fiscalia i excessiva la mesura preventiva de presó incondicional per una concentració que va ser multitudinària però pacífica. L’ANC i Òmnium, i especialment Sánchez i Cuixart, sempre han fet crides a la mobilització de manera no violenta, i les manifestacions massives que han convocat i organitzat en els darrers anys han estat un clar exemple de mobilitzacions sense incidents.

 

Com ja ha fet abans amb la llei mordassa o la repressió a centenars de sindicalistes i piquets durant les vagues, l’estratègia de l’Estat és atemorir una societat que li està donant resposta al carrer pacíficament i democràticament. És, d’altra banda, el que ja porta setmanes fent a Catalunya amb la vulneració de drets fonamentals, la detencions de representants polítics i càrrecs de l’administració, i la violenta repressió de l’1 d’octubre, actuacions que vulneren l’Estat de dret.

Des del nostre sindicat reiterem la nostra aposta pel diàleg i la mediació, i exigim la posada en llibertat immediata de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que es posi fi a la repressió de l’Estat a Catalunya, que marxin les forces de seguretat desplegades sense motiu al nostre territori i que es respectin la llibertat d’expressió, de reunió i de manifestació. També fem una crida a les institucions europees perquè intervinguin en el conflicte i vetllin per les garanties democràtiques al nostre país.

Per últim, fem una crida a la nostra afiliació i a la ciutadania a participar, en la mesures de les seves possibilitats, en les concentracions convocades a les 12 hores als centres de treball i a la resta de mobilitzacions que es puguin convocar des de la Taula per la Democràcia, sempre de manera pacífica.

Top