Ets aquí
Inici > General > UGT comarques gironines demanarà la creació d’un arxiu públic amb els condemnats per sentència ferma en casos de violència de gènere

UGT comarques gironines demanarà la creació d’un arxiu públic amb els condemnats per sentència ferma en casos de violència de gènere

La Secretaria d’Igualtat de la UGT Comarques Gironines, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la violència de gènere, tenint en compte que fa 10 anys de l’aprovació de la llei integral de la violència i que any rere any continua havent casos d’aquesta xacra contra les dones, impulsa una campanya des del dia 25 fins a finals d’any per canviar la visibilitat del problema i alhora conscienciar a homes i dones del greu escarni que aquests fets suposen. Pensem que els actes de violència representen una vergonya absolutament intolerable en ple segle XXI, en què la humanitat ha evolucionat tècnicament i aquests actes ens retornen a l’edat mitjana quant a relació humana.
image

La campanya consisteix en recollir i presentar instàncies al Jutjat de Girona sol·licitant la creació d’un arxiu públic on constin els noms dels homes que han resultat condemnats amb sentències fermes i definitives per violència de gènere amb l’objectiu que aquesta informació serveixi, no només per protegir altres dones de possibles maltractaments, sinó per generar una consciència àmplia entorn a la necessitat de desviar el focus d atenció social cap a la dona com passa ara, i canviar-lo per focalitzar el discurs de la no violència cap a la figura de l’agressor.

Cada 25 de novembre parlem i publiquem els noms dels casos de les víctimes, des de la UGT Comarques Gironines creiem que només parlar d’elles contribueix a victimitzar i estigmatitzar més les dones i les relacions. Amb aquesta campanya, volem fer un pas més i conscienciar en centrar el debat i discurs cap a l’ agressor.

Aquesta setmana, la UGT Comarques Gironines presentarà les primeres instàncies al deganat del jutjat i cada 15 dies fins a final d aquest any les anirem presentant (són els 2 mesos que solen tardar a contestar instàncies). També demanarem a les altres entitats que treballen en eradicar la violència de gènere i a la xarxa de dones de comarques gironines que recolzin aquesta iniciativa, així com traslladarem la idea a la UGT de Catalunya per tal que es difongui a altres demarcacions

Deixa un comentari

Top