Ets aquí
Inici > General > Diumenge, 7 d’octubre, commemorem el Dia Mundial del Treball Digne sota el lema ‘Canviem les regles’

Diumenge, 7 d’octubre, commemorem el Dia Mundial del Treball Digne sota el lema ‘Canviem les regles’

Treballadors i treballadores de tot el món celebrem per 11è any consecutiu el Dia Mundial del Treball Digne sota el lema ‘Canviem les regles’.

La Confederació Sindical Internacional- CSI, denuncia la injustícia del sistema econòmic mundial, així com la reducció de l’espai democràtic i el deteriorament dels drets laborals.

Hi ha alts índexs d’inseguretat i de desigualtat econòmiques, mentre el nombre de multinacionals com Amazon no deixen d’acumular riquesa i poder. La CSI reivindica el 7 d’octubre, i sempre, que cal crear ocupació digna, amb protecció social universal i abordar el canvi climàtic per fer un planeta més sostenible.

És un dia de reivindicacions, però també és un dia per recordar els i les sindicalistes assassinats per defensar els drets col·lectius dels treballadors i treballadores, que un 87% de països vulneren el dret de vaga i que un 81% de països deneguen a alguns o a tots els treballadors el dret de negociació col·lectiva.

La UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya i la USOC, hem redactat aquest manifest que recull totes les nostres reivindicacions.

 

Top