Ets aquí
Inici > General > La UGT reclama a Nestlé que no deslocalitzi la línia de cafè descafeïnat a Girona

La UGT reclama a Nestlé que no deslocalitzi la línia de cafè descafeïnat a Girona

El sindicat lluitarà perquè a més dels 42 llocs indefinits també es mantinguin els eventuals que se’n vegin afectats

Un treballador inspecciona un pot de Nescafé al costat d’una de les línies de producció de la fàbrica de Girona XAVIER PI (ACN)

La UGT reclama a Nestlé que faci marxa enrere i no deslocalitzi la línia de cafè descafeïnat a la fàbrica de Girona. El sindicat, majoritari al comitè, explica que la decisió de la multinacional els ha «sobtat», perquè la línia és rendible i una de les històriques de la planta. El president del comitè, Lluís Parra, ja avança que lluitaran perquè, si la deslocalització tira endavant, a més dels 42 llocs indefinits també es mantinguin els eventuals que se’n vegin afectats. Divendres hi ha prevista la primera reunió entre les parts, on la direcció aportarà la documentació als representants sindicals. La línia de cafè descafeïnat que Nestlé vol traslladar al Vietnam es va engegar el 1984 i produeix entre 24.000 i 26.000 tones de soluble anuals.

El comitè d’empresa de Nestlé no s’explica per què la multinacional ha decidit deslocalitzar la línia de descafeïnat que té a Girona i endur-se-la al Vietnam. De moment, en espera de la reunió de divendres, allò que saben és que el trasllat es farà efectiu el 31 de gener de l’any que ve. Se’n veuran afectats 42 treballadors indefinits, que porten una mitjana de 20 anys treballant a la planta, i a qui Nestlé ja ha anunciat que recol·locarà dins la mateixa fàbrica. La UGT assegura que, ara per ara, la seva «prioritat» és fer que la multinacional s’ho repensi; i, per tant, frenar la deslocalització. «Portar tota una línia de producció fora de Girona, que és important i està en creixement, a nosaltres ens preocupa», afirma el secretari general del sindicat a la demarcació, Maxi Rica. «Però és que a més, no entenem la filosofia que aplica l’empresa; perquè deslocalitzar suposa anar en contra del territori i de tot allò que s’ha aconseguit amb el Pacte Nacional per a la Indústria», afegeix.

Top