Ets aquí
Inici > General > Només un 5 per cent dels contractes que se signen a la demarcació són indefinits

Només un 5 per cent dels contractes que se signen a la demarcació són indefinits

EL PUNTAVUI -ECONOMIA GIRONA1 març 2017 2.00 h

CCOO i la UGT es concentren davant la FOEG per demanar salaris dignes

Reclamen, a més, que la patronal s’assegui a negociar els convenis col·lectius

Només cinc de cada cent contractes que s’han signat a la demarcació de Girona aquest any són a temps complet i indefinits, segons van assegurar ahir els sindicats CCOO i UGT a les portes de la patronal FOEG de Girona. “Els empresaris estan fabricant vides temporals i precàries i per aquí no hi volem passar; molts empresaris es canvien el Mercedes cada any”, va dir el secretari general de la UGT, Xavier Casas. Els sindicats denuncien que la recuperació econòmica no es tradueix en beneficis per als treballadors; malgrat que la “gran majoria d’empresaris obtenen beneficis i exporten més que mai, això no repercuteix en els treballadors, que continuen amb salaris congelats o devaluats”. I no només això perquè els sindicats alerten que “reneix com mai l’economia submergida”.

 

Aquesta situació, hi afegeixen, tampoc ajuda a posar fi a l’atur de llarga durada, que, segons dades de CCOO i la UGT, ja supera les 25.000 persones a la demarcació, i “moltes no podran reincorporar-se més al món del treball”. Casas va assegurar ahir que un de cada quatre gironins viu en una situació de risc d’exclusió social i que això comporta “fractura social”.

El responsable de la UGT també va lamentar que la reforma laboral ha tingut molt a veure amb l’empitjorament de les condicions laborals. Així mateix, el seu homòleg a CCOO, Bartomeu Compte, va recordar a la patronal gironina que hi ha diversos convenis col·lectius sobre la taula que no s’estan tancant. Entre els convenis que no s’han tancat hi ha l’hortofructícola o el de pastisseria, que s’han de renovar, i els va demanar que s’asseguin a negociar. Compte va dir que en molts casos els empresaris “bloquegen” la negociació i s’oposen frontalment a possibles increments salarials. “La negociació col·lectiva ha de servir sobretot per recuperar el poder adquisitiu dels treballadors”, va subratllar Compte.

En la concentració hi van participar una cinquantena de persones. Els sindicats volen mantenir l’esperit reivindicatiu “i fer mobilització continuada de cara a l’1 de maig”.

 

 

Top